Obrenovac, 24.02.2019

Ministarstvo kulture: 262 miliona dinara za medijske projekte


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 08.02.2018.
Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je konkurse za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2018. godini za koje je opredeljeno 262 miliona dinara

Foto:A.Stanković
Najviši iznos do sada…

Pravo učešća na konkursima, koji traju do 8. marta, imaju izdavači medija čiji je medij upisan u Registar medija, koji se vodi u Agenciji za privredne registre, sa podacima upisanim u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Takođe, pravo učešća imaju i pravna lica, odnosno preduzetnici koji se bavi proizvodnjom medijskih sadržaja, a koji prilože dokaz da će sufinansiran medijski sadržaj biti realizovan putem medija koji je upisan u Registar medija, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Odluke o raspodeli sredstava, kako je najavljeno, biće donete najkasnije u roku od 90 dana od dana zaključenja konkursa.

Konkursi su raspisani radi pružanja finansijske podrške medijskim sadržajima koji doprinose ostvarivanju javnog interesa u oblasti javnog informisanja, definisanog članom 15. Zakona o javnom informisanju i medijima.

Ministarstvo kulture i informisanja poziva novinarska i medijska udruženja, koja su registrovana najmanje tri godine pre datuma raspisivanja konkursa, da predlože članove konkursne komisije kao i medijske stručnjake zainteresovane za učešće u radu komisije da pisanim putem predlože svoje članstvo u komisiji.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE