Obrenovac, 20.01.2019

'Dobričin prsten' za Milenu Dravić


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 09.12.2017.
'Dobričin prsten', nagrada Udruženja dramskih umetnika, za životno delo u 2016. godini legendarnoj glumici biće dodeljena 15. decembra na sceni „Zvezdara teatra“ u Beogradu u 13h

Foto:Dalibor Danilović/noizz.rs
Tada će biti predstavljena i 22. knjiga iz edicije udruženja posvećene dobitnicima „Dobričinog prstena“ – monografija o umetničkom opusu Milene Dravić, koji potpisuje Tatjana Nježić.

Milena Dravić je 30. laureat ovog visokog staleškog priznanja. U programu svečanosti dodele učestvovaće: Dušan Kovačević, Dejan Mijač, Jagoš Marković, Jelisaveta Seka Sablić, Rade Šerbedžija, Radoslav Zelenović, Branka Petrić, Stefan Arsenijević, Jelena Đokić, Zdravko Šotra, Jasna Đuričić, Vasil Hadžimanov...

Nagrada se sastoji od zlatne kopije prstena Dobrice Milutinovića (izrada Zlatare „Jokić“, Beograd), od unikatne oslikane diplome (rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića), kao i monografije posvećene dobitniku.

U konkurenciji za nagradu bilo je 11 glumica i glumaca. Žiri je odluku doneo 15. novembra 2016. godine većinom glasova, a radio je u sastavu: glumci Jasna Đuričić, prethodni dobitnik, Anita Mančić, Predrag Ejdus, predsednik Žirija i Vojislav Brajović, dramski pisac Milena Marković i reditelji Nebojša Bradić i Egon Savin.

Dodelu Nagrade finansijski su podržali Ministarstvo kulture i informisanja RS, Sekretarijat za kulturu grada Beograda, a značajan doprinos organizaciji svečanosti dao je „Zvezdara teatar“.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE