Obrenovac, 20.10.2018

Ljubavni trougao u Filharmoniji


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 10.11.2017.
Intrigantna tematika spremna je za otvaranje „Petog“ filharmonijskog ciklusa danas u Kolarcu s početkom od 20h pod upravom Fabrisa Bolona uz pijanistkinju Aniku Trojtler

Foto:Beogradska filharmonija
Beogradska filharmonija prvi put predstavlja kompozitorski rad čuvene Klare Šuman, i to na programu koji odslikava emotivnu povezanost tri legende muzičke istorije – Roberta i Klare Šuman i Johanesa Bramsa.

Koncert prožima famozna ljubav Šumana i Bramsa prema istoj ženi – Klari Šuman. Najpoznatijem paru u muzičkom svetu, Brams je bio veliki porodični prijatelj koji će sa Klarom, i nakon Robertove smrti ostati doživotno blizak.

Program otvara uveritra Genoveva Roberta Šumana, za jedinu operu koju je kompozitor napisao. Potom će mlada Anika Trojtler, jedna od najperspektivnijih nemačkih pijanistkinja, izvesti klavirski koncert Klare Šuman. Nekoliko godina pre nego što je u svom dnevniku zapisala da žena ne sme da poželi da komponuje, četrnaestogodišnja Klara je napisala ovo delo. Ostala je upamćena kao najznačajnija pijanistkinja svoga doba ali je njen kompozitorski rad gotovo zaboravljen.

Koncert zaokružuje čuvena Bramsova Treća simfonija koju je sam autor smatrao isuviše popularnom i previše izvođenom simfonijom. Bez obzira na to što je njena preterana popularnost nervirala Bramsa, i sam je bio svestan neosporne vrednosti ovog remek-dela.

Publika radoznala da čuje isprepletanost muzike i emocija ove tri istorijske figure ima priliku da kupi ulaznice za stajanje, sat vremena uoči koncerta na blagajni Kolarca, budući da je celokupna koncerta sezona Beogradske filharmonije rasprodata.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE