Obrenovac, 20.01.2019

Jerotiću diploma 'Narodni učitelj'


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 10.12.2017.
Nagradu 'Narodni učitelj' do sada su dobili pisci Dobrica Erić, Slobodan Raketić, Milisav Savić, slikar Sretko Divljan, novinari Živorad Žika Nikolić i Nenad Ristić

Foto:Printscreen
Istaknuti srpski neuropsihijatar, psihoterapeut, književnik i akademik Vladeta Jerotić dobitnik je počasne diplome "Narodni učitelj" Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini za ovu godinu, izjavila je danas Tanjugu dekan fakulteta Violeta Jovanović.

Ova nagrada ustanovljena je pre šest godina i dodeljuje se "za poseban doprinos razvoju obrazovanja i afirmaciji fakulteta".

Nagrada će Jerotiću biti uručena 13. decembra na Svečanoj akademiji povodom 24 godine fakulteta i 119 godina obrazovanja učitelja u Jagodini.

Jerotić je rođen 1924. godine u Beogradu, diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Beogradu, specijalizirao neuropsihijatriju, psihoterapuju specijalizirao u Švajcarskoj, Nemačkoj i Francuskoj, radio u Bolnici "Dr Dragiša Mišović" predavao je na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u Beogradu.

Razvio je obimnu publicističku delatnost iz graničnih oblasti psihoanalize, psihoterapije, religije i filozofije. Član je Udruženja književnika Srbije, Medicinske akademije i SANU. Objavio je 32 knjige.

Diplomu "Magister Humanitas", dobio je muzičar Vasil Hadžimanov. Ova nagrada je sutanovljena pre tri godine i do sada su je dobili mužičar i pesnik Marko Šelić Marčelo i "ambasador srpske trube" muzičar Dejan Petrović. Nagrada se dodeljuje "za pedagoško delovanje i poseban doprinos razvoju kulture mladih".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE