Obrenovac, 20.01.2019

Prvi veliki solistički koncert Orkestra harmonika „Aleksa Šantić“ (VIDEO)


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 12.12.2017.
Publika ih je zapamtila po nastupima u šou programu „Ja imam talenat“...

Foto:Promo
Višestruko nagrađivani Orkestar harmonika „Aleksa Šantić“ iz Ugljevika održaće svoj prvi veliki solistički koncert u Beogradu i Srbiji.

Ovaj izuzetan i jedinstveni orkestar postao je poznat javnosti učešćem u jednom od najgledanijih televizijskih formata „Ja imam talenat“, gde su se plasirali u finale takmičenja i svojim spektakularnim nastupima osvojili naklonost eminentnog žirija i kompletne javnosti koja je pratila ovaj šou.

Orkestar broji 36 članova, a većina njih su učenici OŠ „Aleksa Šantić“ iz Ugljevika, dok su šest članova bivši učenici škole. Orkestar izvodi srpsku narodnu muziku, muziku drugih naroda kao i popularnu muziku u jedinstvenim aranžmanima za harmonike.

Mladi muzičari u interpretacije unose ogrmnu energiju i puno emocija, što su prepoznali i kompetentni ljudi iz sveta muzike (Emir Kusturica, Radmila Smiljanić, Ljubiša Pavković, Branimir Đokić; Ljubo Kešelj...kao i eminentni profesori filharmonija iz Rusije, Italije, Austrije, Indije...).

Orkestar je do sada imao veoma zapažene koncerte u Kanadi (Vankuver i Viktorija), Austriji, Švajcarskoj, Francuskoj, Češkoj, Nemačkoj, Rusiji, Omanu (Rojal Opera House Muscat), Republici Srpskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Sloveniji.

Orkestar harmonika je do sada osvojio mnogobrojne nagrade i priznanja, a neka od najznačajnijih su:

- Prvaci Republike Srpske – 8 puta .

- Pobednici Kulturne olimpijade u Sočiju 2014. godine.

- Grand Prix na festivalu „Zemlja je naš zajednički dom“ u Ekaterinburgu u Rusiji

Na koncertu u Sava Centru Orkestar harmonika će se predstaviti beogradskoj publici raznolikim i posebno pripremljenim repertoarom koji će činiti spletovi srpskih kola, narodnih pesama, makedonskih pesama, sevdalinki kao i obrade velikih hitova domaće i strane zabavne muzike.

Karte za koncert koji će se održati u petak, 15. decembra, već su u prodaji na blagajni Sava Centra, u Win Win radnjama, a cene su 1200, 1500 i 1800 dinara.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE