Obrenovac, 24.10.2018

'Dubioza kolektiv' ima novi album (VIDEO)


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 14.11.2017.
Grupa 'Dubioza kolektiv' objavila je novi album 'Pjesmice za djecu i odrasle'. Omot izdanja ilustrovao je Dobrosav Bob Živković. Četiri godine nakon izlaska albuma 'Apsurdistan', uz koji je 'Dubioza kolektiv' obišla čitav region, bend sada donosi devet novih pesama

Foto:Dubioza.org
Album su najavili singlovima "Himna generacije" i "Treba mi zraka", koje su trenutno među najemitovanijim numerama i imaju veliki broj pregleda na "Jutjubu".

"Ovaj album uradili smo sa lakoćom, za svega četiri dana, zato što smo sve pesme ukrali sa Jutjuba. Sada sa zebnjom očekujemo reakcije publike, a sa još većom strepnjom pratimo hoće li nas provaliti ovi iz udruženja za zaštitu autorskih prava. Na albumu imamo zanimljive goste, kojima smo, nadamo se, bili dobri domaćini", u svom stilu komentarišu članovi benda izlazak novog albuma.

"Dubioza" je na albumu "Pjesmice za djecu i odrasle" ugostila bosanski bend "Helem Nejse" na pesmi "Pionirska", u pesmi "Autopilot" pridružili su im se Dino Šaran i "Deaf Band Dlan".

Singl "Treba mi zraka" predstavlja pesmu koju je Dino Dvornik započeo, a "Dubioza" završila 15 godina kasnije.

Omot albuma ilustrovao je Dobrosav Bob Živković na čijim crtežima simpatične životinje postaju tragikomični junaci "Dubiozinih" pesama.

CD će, osim u standardnom formatu, biti objavljen i kao slikovnica za decu i odrasle. Album se može besplatno preuzeti sa sajta benda.

"Pjesmice za djecu i odrasle" će se u prodaji u Srbiji naći od 22. novembra, a bend će nastupiti 9. decembra u Novom Sadu na 18. koncertu godine.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE