Obrenovac, 20.10.2018

počelo snimanje filma 'Zaspanka za vojnike'


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 16.09.2017.
Režiser je Predrag Antonijević, a snima se po scenariju Nataše Drakulić, zasnovanom na čuvenoj prozi Stevana Jakovljevića

Foto:Tanjug
Na lokacijama u Beloj Crkvi počelo je snimanje filma Zaspanka za vojnike u režiji Predraga Antonijevića, a po scenariju Nataše Drakulić, zasnovanom na čuvenoj prozi Stevana Jakovljevića, saopštili su iz Filmskog centra Srbije.

Film nastaje u produkciji kuća Film Danas i Komuna, uz ušÄešÄ‡e još nekoliko koproducenata i uz podršku Filmskog centra Srbije, a snimanje je otpočelo prošle nedelje.

Reč je o ekranizaciji glasovite Jakovljevićeve Srpske trilogije.

Predrag Antonijević, reditelj hit-filmova iz osamdesetih godina prošlog veka, posle duge pauze Zaspankom za vojnike vraća se u srpski film.

U Americi je Antonijević režirao i sledeće dugometražne filmove: Hard Cash, Little Muder i Breaking the Edge.

Prošle godine Antonijević je u Srbiji režirao prvu sezonu serije Ubice moga oca po scenariju Nataše Drakulić, koja je koscenaristkinja i Zaspanke za vojnike.

Nataša Drakulić je scenaristkinja i filmova O Gringo i The Final Barrier.

U filmu Zaspanka za vojnike uloge tumače: Marko Vasiljević, Vuk Jovanović, Ljubomir Bandović, Nenad Okanović, Aleksandar Đurica, Ivan Đorđević, Marko Gvero, Nikola Ilić, Marko Pavlović, Stefan Radonjić, Petar Kokinović, Jovan Gulan..., a u ovom filmu ćemo gledati i Aleksandra Berčeka, Radoša Bajića i Natašu Ninković.

Direktor fotografije je Miloš Kodemo, scenograf je Milenko Jeremić, kostimograf Ivanka Krstović, a masker/šminker Marinela Spasenović.

Kako je zvanično obelodanjeno, ukupan budžet filma prema njegovim rečima iznosi 225 miliona dinara, a u realizaciju su se uključile produkcijske kuće Film Danas, Komuna, Dandelion production, Contrast studios, Concept studio i Direct media, a ovim filmom se i Avala film vraća proizvodnji domaćeg filma.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE