Obrenovac, 20.10.2018

Horovi osnovnih i srednjih škola pevali na Trgu


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 16.10.2017.
Horovi osnovnih i srednjih ┼íkola odr┼żali su na Trgu Republike koncert u cilju da pro┼íire poruku koliko je bitan hor u nastavi i odrastanju svakog deteta

Foto:Promo


´╗┐

Borbu za više muzike u školama pokrenulo je Udru┼żenje nastavnika muzi─Źke kulture Srbije, a predsednica udru┼żenja Aleksandra Stankovi─ç pozdravila je sve prisutne.

- Ako znamo da je još Aristotel rekao da muzika ima mo─ç da oblikuje karakter, mi ─çemo naše karaktere danas oplemeniti kvalitetnom muzikom. Naša namera je da ovim koncertom podignemo svest o zna─Źaju zvu─Źnih vibracija na emotivni aspekt ─Źoveka. Tema koncerta je: Muzika od ro─Ĺenja do punoletstva i tako smo osmislili današnji program, a planiramo da preraste u tradicionalno okupljanje - poru─Źila je Stankovi─çeva.

U─Źesnike je pisanim putem podr┼żao poznati dirigent Bojan Su─Ĺi─ç.

- Odricanje od duhovnog uzrastanja kroz bavljenje kvalitetnom muzikom i njeno upoznavanje, a pogrešno je uverenje da je ona rezervisana samo za supertalentovane, našu decu direktno gura u naru─Źje neukusa i "rijaliti" vrednosti, dok se amaterski horovi po Srbiji gase i ┼żivotare. "Kakva muzika takva i dr┼żava", drevna je mudrost koja se itekako odnosi i na današnje vreme. Ukoliko ne ┼żelimo duhovnu opustošenost naših naslednika, oplemenimo ih i muzikom na vreme i dajmo im kvalitetno muzi─Źko obrazovanje kroz pevanje i sviranje - poru─Źio je Su─Ĺi─ç u pismu koje je pro─Źitano pred okupljenima.

U programu su u─Źestvovali Nataša Jela─Źa sa muzi─Źkom radionicom, OŠ "─Éordje Krsti─ç", OŠ "Milan Raki─ç", OŠ "Lazar Savati─ç", OŠ "Ivo Andri─ç", OŠ "Skadarlija", 10. beogradska gimnazija.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE