Obrenovac, 24.02.2019

Bora Đorđević predstavio poetsku knjigu 'Pusto ostrvo'


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 17.01.2018.
Francuska 7, (Dom knjige) bila je prepuna obožavalaca muzičara Bore Đorđevića, poznatijeg kao Bora Čorba, koji je promovisao svoju desetu knjigu poezije 'Pusto ostrvo', u izdanju Arte

Foto:Youtube Screenshot
O Bori kao pesniku u superlativima su govorili akademik, pesnik, Matija Bećković, autor recenzije Miodrag Jakšić, izdavač i pesnik i još jedan kolega po peru Predrag Jakšić, a autor je na opšte oduševljenje publike govorio svoje stihove.

Izdavač Miodrag Jakšić je skrenuo pažnju na opremu knjige, jer se razlikuje od prethodnih Borinih po tome što su sve fotografije u koloru i ilustruju njegov život i karijeru od rođenja.

Na mnogim slikama je Bora Čorba u prirodi, pa i na pustom ostrvu, kome je posvetio jednu pesmu, za koju je komponovao i muziku.

Jakšić je kazao da je knjiga koja ima oko 200 strana ilustrovana sa devedesetak fotografija, a stihovi su podeljeni po tematici na: ozbiljne, dečje, neozbiljni ciklus, pesme koje su snimili drugi, trilogija, uzbuna, kosovski ciklus, aktuelne pesme...

Pesnik je priznao da mnoge neće dobiti muzičku pratnju niti će postati hitovi, ali da ih on voli i da ih je zato štampao.

Prema Bećkovićevoj oceni, Bora Čorba zaslužuje Nobelovu nagradu, kao i Bob Dilan, i to samo za reči i muziku za pesmu "Pogledaj dom svoj, anđele".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE