Obrenovac, 20.10.2018

ト親noveze u Beogradu: Balkan zanimljivo trナセiナ。te za filmsku produkciju


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 17.09.2017.
Zadovoljan ナ。to je moj film videla publika u 50 zemalja u svetu, a u 35 drナセava traナセili su prava za rimejk ostvarenja i to je primer kako italijanski fim moナセe da se izveze u svet, rekao je Paolo ト親noveze reditelj filma 'Potpuni stranci',u Ambasadi Italije u Beogradu

Foto:Promo


サソ

Projekcijom filma "Potpuni stranci" Paola ト親novezea snoc u Jugoslovenskoj kinoteci uz prisustvo italijasnkog reditelja otvoren je Festival italijanskog filma u Beogradu.

Pre projekcije filma upriliト稿no je i otvaranje izloナセbe "Confronti-Poreト粗nja" u saradnji sa galerijom "Ka d'Oro" Rim - Majami - Njujork - Glorijom Porト稿la i postavke kostima Gattinoni-Todoroviト. Italijanski reditelj Paolo ト親noveze kazao je da je Balkan kao trナセište za filmsku produkciju jako interesantan.

"Drago mi je da u filmskom centru kakav je Beograd moナセemo da predstavimo modernu italijansku filmsku produkciju. Iz razliト絞tih razloga u poslednje vreme je jako teško prezentovati italijanski film u inostranstvu za razliku od šesdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka", kazao je ト親noveze. Do 24. septembra u Jugoslovenskoj kinoteci publika トe imati prilike da vidi filmove nove generacije italijanskih reditelja.

Festival je rezulatat saradnje Jugoslovenske kinoteke i Instituta Luト稿 ト景eneト絞ta koji zajedno selektuju filmove i organizuju posete filmskih delegacija dve zemlje. Ljubitelji sedme umetnosti u programu festivala pronaトi トe aktuelna filmska ostvarenja iz Italije.

Meト爽 njima su i filmovi "Naši koraci-Navika lepote" Mirka Pinト稿lija, "Mahinacija" Davida Grijekoa, "Plemeniti cilj" Emila Brigulja, "Imam prijatelje u raju" Fabricija Marija Kortezea...

Publika トe u okviru festivala imati prilike da vidi još jedan film Paola ト親novezea "Za sve je kriv Flojd". Upravnik Muzeja Jugoslovenske kinoteke Marjan Vujoviト napomenuo je da トe na festivalu biti prikazani najbolji italijanski filmovi iz savremene produkcije.

"U saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu promovišemo italijanski film cele godine. U naredna tri meseca osim filma predstaviトemo i italijanski jezik i kuhinju. Film muzika i jezik su oblasti iz kojih se najviše izvozi iz Italije. Drago mi nje što トemo danas povezati tri vaナセne stvari za Italiju: modu, film u Jugoslovenskoj kinoteci", rekao je Vujoviト.

Umetniト耕i direktor festivala Gabrijela Karluト絞 predstavila je prateトi program u kojem se spajaju umetnost i moda.

"Instalacije i modne kreacije dveju modnih kuトa Gatitoni i Todoroviト biトe postavljene u Jugoslovenskoj kinoteci, ali i izloナセba savremenih umetnika iz Italije i Srbije: Milija Beliト, Marko Gavriloviト, Ivana Milev, Emanuela Frojeli, Mikaela Latancio i Paolo Radi", kazala je Karluト絞.

Upravnik Muzeja Jugoslovenske kinoteke Marjan Vujoviト napomenuo je da トe na festivalu biti prikazani najbolji italijanski filmovi iz savremene produkcije.

"Ovaj festival ト絞ni posebnim prilika da distributeri iz Italije vide srpske filmove u Beogradu. U okviru programa festivala predstaviトemo i lokacije za snimanje filmova u Srbiji. Pored novih italijanskih filmova prikazaトemo i nekoliko klasika filmske umetnosti: ostvarenja Pjetranト粗lija, Rizija, Moniト稿lija," kazao je Vujoviト.

Jucerašnjem dogaト疎ju u Jugoslovenskoj kinoteci prisustvovao je i naš glumac, reditelj i producent Dragan Bjelogrliト koji je iskazao interesovanje za otkup prava na film "Potpuni stranci" koja bi upotrebio za stvaranje istoimene pozorišne predstave.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Iliト PR Agencija za izradu i odrナセavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navoト粗nje izvora
Ostale uslove koriナ。トenja portala proト絞tajte OVDE