Obrenovac, 23.10.2018

ODR┼ŻANA PREMIJERA PREDSTAVE '┼áINE'


Izvor: Lokalne Novine | Obrenovac, 18.09.2017
Članovi dramske trupe COTK TENT premijerno izveli predstavu 'Šine' po tekstu Milene Marković


´╗┐

U pozorišnoj sali Sportsko kulturnog centra Obrenovac premijerno je izvedena predstava "Šine" Milene Markovi─ç , u re┼żiji Marije Medenice, a u izvodjenju dramskog studija COTK TENT. 

Mladi glumci dramskog studija COTK TENT do─Źarali su nam pri─Źu o izgubljenoj generaciji stasaloj na ex-YU prostoru tokom ratnih devedesetih. Krik jedne generacije koja je odrastala i sazrevala u jednom nesre─çnom vremenu i ─Źije je stasavanje presudno obele┼żeno poslednjim balkanskim ratovima, što je, na neki na─Źin odredilo ─Źitav dalji tok njihovih ┼żivota.

Pri─Źa prati grupu mladi─ça i devojaka bez li─Źnih imena od ─Ĺa─Źkog doba do odlaska u rat i povratka ku─çi. Ono što im se dešava u najranijoj mladosti ve─ç je obele┼żeno izvesnom dozom tragi─Źnosti, pa u tom smislu predstavlja anticipaciju budu─çih doga─Ĺaja.

Predstava “Šine”, bez obzira na jasno odre─Ĺeno vreme dešavanja radnje, govori i o nekim svevremenim temama i problemima karakteristi─Źnim za mlade ljude, kao sto su kriza identiteta i sukobljavanje sa okolinom kao posledica sukobljavanja sa samim sobom, bunt i nasilje, emocije i skra─çen razum, izgubljene iluzije, izgubljene ljubavi, u─Źinjene gadosti, diskriminacija, nasilje.

Mladi glumci, svojim talentom, spontanoš─çu interpretacije i na─Źinom na koji su doneli ovu predstavu nikoga od prisutnih nisu ostavili ravnodušnim i pokazali još jednom da Dramski studio COTK TENT ima ─Źime da se ponosi. 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE