Obrenovac, 22.02.2019

Još jedan koncert JapaLkana u Beogradu!


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 19.01.2018.
Zbog velikog interesovanja publike, japanska muzička grupa 'JapaLkan' održaće još jedan koncert balkanske muzike 'Srpski koncert - voljenoj srpskoj zemlji', u subotu 20.01. od 19h u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica. Karte se bez prethodne rezervacije mogu preuzeti na blagajni UK Rakovica

Foto:Promo
JapaLkan je odlučio da domaćoj publici pokloni još jedan koncert, nakon što su karte za vecerasnji nastup, u Ustanovi kulture "Vuk Stefanović Karadžić“, munjevitom brzinom podeljene.

Naoki Hišinuma, frontmen i glavni vokal grupe, koji svira i trubu, tubu i flugelhorn, osnovao je "JapaLkan" 2014. godine zajedno sa profesionalnim muzičarima koji su, zahvaljujući svojim izvođenjima, poznati ne samo u Tokiju, već i širom Japana. Svoj naziv grupa duguje pojmovima "Japan" i "Balkan" koji su simbolično spojeni, čime ovi umetnici žele da pošalju poruku razumevanja i prijateljstva dveju kultura, kao i da muzička umetnost ne poznaje granice. Hišinuma, osim sa JapaLkanom, nastupa i sa svetski poznatim orkestrom Shibusa shirazu, sa kojim je obišao veliki broj evropskih država, uključujući i Sloveniju, dok će povodom koncerta JapaLkana u Beogradu prvi put posetiti Srbiju.

Takođe, grupa je nastupila i na festivalu Kustendorf 16. januara u okviru redovnog muzičkog programa.

"JapaLkan" je 2015. godine objavio album pod nazivom "'Ajde! 'Ajde! 'Ajde!", a 2017. mini-album "Mesečina". Na njihovom repertoaru nalaze se neke od najpoznatijih i našem narodu omiljenih pesama kao što su "Mesečina", "'Ajde Jano", "Ederlezi", "Niška banja" i druge. Celokupnom utisku, pored nastupa na srpskom jeziku i jedinstvenog spoja muzičkih instrumenata, mnogo doprinose autentične srpske narodne nošnje i opanci, koje su članovi grupe dobili od jedne porodice iz Šumadije nakon što su ovdašnji mediji pisali o njihovom radu sredinom 2017. godine.

Intervju sa frontmenom grupe Haokijem Hišinumom možete pročitati OVDE.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE