Obrenovac, 24.02.2019

Festival evropskog filma otvoren u Beogradu


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 24.01.2018.
U Beogradu je otvoren šesti po redu Festival evropskog filma projekcijom grčke drame 'Tišina'

Foto:Youtube Screenshot
Šef za informisanje, komunikaciju i medije Delegacije EU u Srbiji Pol-Anri Prese rekao je na otvaranju festivala da je 2016. godine uvedena novina, tako što su filmovi prikazivani publici na festivalu u gradovima širom Srbije, pa tek onda u Beogradu.

"Na ovaj način, publika je dobila priliku da uživa u filmovima najbolje evropske produkcije na 11 lokacija u Srbiji na festivalu koji je imao prolećni, letnji, jesenji i zimski deo. Festival je otvoren u Novom Sadu maja 2017. godine, tokom Meseca Evrope, nakon čega je putovao u Niš, Šabac, Leskovac, Negotin, ponovo Novi Sad, Zemun, Indjiju, Lazarevac, Mladenovac i Novi Pazar", rekao je Prese.

Tokom festivalskih dana, do 27. januara, biće prikazano deset filmova iz Danske, Belgije, Hrvatske, Austrije, Grčke, Kipra, Slovačke, Holandije, Portugalije i Švedske.

Projekcije s početkom u 18.00 i 20.30 održavaju se u EU info centru. Ulaz je besplatan uz ulaznice koje se preuzimaju u tom centru.

Festival evropskog filma "EUfilmFest" održava se u organizaciji Delegacije Evropske unije, EU info centra u saradnji sa ambasadama zemalja članica EU u Srbiji.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE