Obrenovac, 24.02.2019

Beogradski irski festival od 9. do 18. marta (VIDEO)


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 27.01.2018.
Šesto izdanje Beogradskog irskog festivala (BIF), koje će se od 9. do 18. marta održati pod sloganom „Springtime In Belgrade!“, predstaviće na više lokacija u Beogradu deo irske kulture

Foto:Promo
Kako najavljuju organizatori, publiku očekuju najznačajnija i najnovija filmska ostvarenja iz Irske, predavanja i izložbe, koncerti, pozorišne predstave, radionice i drugi atraktivni kulturni događaji, kao i niz zanimljivih gastronomskih dogodovština.

Tokom Festivala nastupiće jedan od najpoznantijih irskih kantautora, Mandi (Mundy), vlasnik albuma sa platinastim tiražima u Irskoj i veoma slušanih pesama. Singl "To You I Bestow" iz rane faze njegove karijere objavljen je na saundtreku za film „Romeo i Julija“ Baza Lurmana.

BIF će obeležiti stotu godišnjicu prvog svetskog rata 14. marta predavanjem o učešću 10. Irske Divizije na Solunskom Frontu uz predavače sa Univerziteta u Dablinu i Beogradskog Univerziteta.

U okviru Irske filmske nedelje biće predstavljena najznačajnija irska ostvarenja, između ostalog, dokumentarac “Talking to my Father” arhitekte Sajmona Vokera o njegovom ocu, vodećem irskom arhitekti modernističkih struktura Robinu Vokeru, kao i “Medicated Milk” rediteljke Ane Stejplton, igrani film o Luši Džojs, plesačici i ćerki Džejmsa Džojsa.

Na programu je i izložba “Borderlands” irskog fotografa Najdžela Svona kao i festivalski foto-konkurs.

Glavni grad Srbije će se i ove godine, zahvaljujući Beogradskom Irskom Festivalu, pridružiti svetskim metropolama koje obeležavaju irski nacionalni praznik Dan Svetog Patrika, pa će nekoliko gradskih lokacija, uključujući Most na Adi, biti osvetljeno irsko-zelenim svetlom.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE