Obrenovac, 22.02.2019

Otvaranje izložbe 'Mladost umetnost' u utorak u Beogradu


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 28.01.2018.
Sedma postavka izložbe savremene umetnosti “Egallery“ pod sloganom “Mladost umetnost“ biće otvorena u utorak u 18 časova u Knez Mihailovoj 9

Foto:Promo
Priliku da svoje radove predstave građanima dobilo je 20 neafirmisanih mladih studenata, većinom studenata Fakulteta primenjenih umetnosti i Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu.

Akcenat je na delima nastalim korišćenjem tehnike ulje na platnu, kombinovanom tehnikom i tehnikama kao što su akvarel na papiru, bojeni lesonit i ugljen na papiru.

Izložba će u prostorijama agencije Executive Group trajati narednih šest meseci, a biće otvorena za javnost svakog petka od 15 do 17 časova.

Kako se navodi, među izloženim radovima ističe se zidna skulptura “Balans” autorke Ane Vodopije, inspirisana primenom različitih materijala koji zahtevaju drugačiji pristup radu i tako razbijaju monotoniju stvaralačkog procesa.

Osim toga, posetioci će imati priliku da vide i novu seriju radova autora Andreje Krstića Čenipea, koja je zasnovana na igri geometrijskih oblika, odnosa pune i šuplje površine i dinamike elemenata unutar kruga.

Postavka obuhvata i radove Nenada Avramovića, koji su produkt istraživanja materijalnog identiteta slike i njenog poistovećenjem sa objektom..

Među izlagačima će se naći i deca sa posebnim potrebama, štićenici organizacija “Dečje srce“ i “Plava školjka“, odnosno deca obolela od različitih oblika maligniteta, koje okuplja organizacija “Čika Boca“, a tim organizacijama pripašće 10 odsto prihoda od prodaje radova biće namenjeno navedenim organizacijama.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE