Obrenovac, 23.10.2018

Ovacije za filharmonijski 'Bolero' u Muzeju savremene umetnosti


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 28.10.2017.
Beogradska filharmonija, zajedno sa ┼íefom-dirigentom Gabrijelom Felcom, priredila je pravi spektakl za kraj sedmodnevnog otvaranja Muzeja savremene umetnosti. Preko 1.000 ljudi ostalo je u redu ispred muzeja poku┼íavaju─çi da ─Źuju nastup

Foto:Marko ─Éokovi─ç


´╗┐

U maniru "flešmoba", 45 filharmoni─Źara izvelo je Ravelov "Bolero", tako što su se jedan po jedan pojavljivali na "sceni", predvo─Ĺeni Felcom i to sa stepeništa odozgo. Najpre je perkusionista Aleksandar Radulovi─ç zapo─Źeo ─Źuveni ritam Bolera na dobošu, a ostali muzi─Źari su lagano prilazili sviraju─çi ─Źuvenu temu.

Tokom 17 intenzivnih minuta svi filharmoni─Źari su se sakupili na istom mestu dok se brojna publika tiskala da vidi ovaj jedinstveni performans. Poslednji taktovi Ravelove kompozicije su "eksplodirali" uz ogromni aplauz i oduševljenje posetioca koji su uspeli da u─Ĺu u muzej.

Izvo─Ĺenje jednog od najpopularnijih dela klasi─Źne muzike, koje je u vremenu nastanka predstavljalo veliku avangardu, bilo je finale filharmonijskih performansa u Muzeju savremene umetnosti.

Uz ─Źuvenog HK Grubera, jednog od najtra┼żenijih austrijskih kompozitora, muzi─Źari su prethodno izveli delove njegovog kultnog "Frankenštajna" i sa sjajnom Branislavom Podrumac, sopranom u ulozi recitatora, numere iz Voltonove "Fasade".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE