Obrenovac, 22.10.2018

'Otadžbina' za jubilej


Izvor: novosti.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 29.12.2017.
Narodno pozorište sumiralo rezultate...

Foto:V.Danilov
Na scenama Narodnog pozorišta u protekloj kalendarskoj godini izvedene su četiri dramske, tri operske i jedna baletska premijera, a ostvarena su i mnogobrojna uspešna gostovanja u zemlji u inostranstvu - glasi, u najkraćem, sumiranje rezultata nacionalnog teatra u proteklih dvanaest meseci.

Po rečima upravnika Dejana Savića, oko 460 odigranih predstava na svim scenama (uz devedeset gostujućih predstava, koncerata i ostalih programa) videlo je više od sto pedeset hiljada gledalaca.

Pred umetnicima Narodnog pozorišta je i proslava 150. sezone, koja će biti posvećena domaćim stvaraocima. Na programu su, između ostalih, dela Dušana Kovačevića, Ive Andrića, Bore Stankovića i Branislava Nušića. U Operi se priprema "Lenka" Miroslava Štatkića i "Otadžbina" našeg najznačajnijeg operskog kompozitora Petra Konjovića. Ubrzo posle Nove godine, 19. januara, biti obeleženo osam decenija od smrti Branislava Nušića, a tim povodom na Velikoj sceni će premijerno biti izvedena "OžalošÄ‡ena porodica", u režiji Jagoša Markovića. Takođe, u holu zgrade predviđeno je otvaranje izložbe "Nušić kao diplomata".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE