Obrenovac, 24.10.2018

Preko 500 dece otvoriće 48. 'Radost Evrope'


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 30.09.2017.
48. Međunarodni susret dece Evrope „Radost Evrope“, pod sloganom „Svako dete ima krila“, održaće se u Beogradu, od 2. do 5. oktobra

Foto:Tanjug
Dečji kulturni centar Beograd, pod pokroviteljstvom Gradske uprave grada Beograda i Sekretarijata za kulturu, organizator je susreta dece iz šesnaest zemalja Evrope i delegacije dece iz Kine. Deca iz sedamnaest beogradskih osnovnih škola ugostiće u svojim domovima vršnjake iz Belorusije, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Kine, Litvanije, Makedonije, Moldavije, Nemačke, Poljske, Rumunije, Rusije, Slovačke, Slovenije, Turske i Ukrajine. Više od petsto mališana direktno će učestvovati u svim programima.

Manifestacija će i ove godine početi u ponedeljak, 2. oktobra u 12 časova karnevalom sa Trga Republike, kroz Knez Mihailovu, do parka Kalemegdan gde će u 12.30 kod spomenika Pobednik biti održano Svečano otvaranje. Povorku koja kreće sa trga predvodiće Brass orkestar junior iz Muzičkog centra Pančevo i duvački orkestar MŠ „Josif Marinković“ iz Zrenjanina, mažoretkinje Pančevo i artisti na štulama. Decu će kod spomenika dočekati Hor DKCB, a nakon pozdravnog govora i nastupa hora, uslediće zajednička koreografija svih učesnika. Program otvaranja vodiće Strahinja Radovanović, učenik XIII beogradske gimnazije i dugogodišnji član Studija za kulturu govora i glume DKCB. Nakon obilaska parka učesnici manifestacije zajedno sa svojim domaćinima obići će Beo Zoo Vrt. U slučaju kiše, otvaranje će biti u 12 časova u Atrijumu i sali Donka Špiček, Dečjeg kulturnog centru Beograd (Takovska 8).

Druženje nastavljamo u 18 časova Otvaranjem izložbe i dodelom nagrada XIX MEĐUNARODNOG LIKOVNOG KONKURSA RADOST EVROPE u Galeriji DKCB. Na adresu DKCB stiglo je preko četri hiljade radova širom Srbije, kao i iz država sa skoro svih kontinenata: iz Argentine, Bugarske, Belorusije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Češke, Grčke, Hrvatske, Kine, Indije, Indonezije Letonije, Litvanije, Makedonije, Poljske, Rumunije, Rusije, Slovenije, Slovačke, Španije, Turske i sa Tajvana. Dodeljene su nagrade u pojedinačnoj kategoriji i kategoriji kolekcija, kao i mnogobrojne pohvale. Najbolji radovi i ove godine nalaze svoje mesto na prigodnoj poštanskoj marki Radost Evrope.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE