Obrenovac, 12.12.2018

VEČE EMOCIJA I POEZIJE : Matija prve reči uputio Dušku Kovačeviću sa željama za brzo ozdravljenje


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 30.12.2017.
'Da nam daju delić onog što bacaju, znali bismo za šta smo se borili' - jedan je od stihova Matije Bećkovića, koji je ispraćen i smehom i aplauzom na sinoćnoj humanitarnoj večeri poezije

Foto:Printscreen
U Zvezdara teatru 28. decembra dvadeset prvu godinu za redom Matija Bećković je održao humanitarno poetsko veče. Sala je bila prepuna, veče je završeno stajaćim ovacijama, a tokom tek nešto manje od 2,5 sata salom se mnogo puta prolamao i smeh i aplauz.

Uz poznate poeme "Ćeraćemo se još“, "Kad budem mlađi", "Prahu oca poezije" i druge, Matija je govorio i nove stihove iz svojevrsnog ciklusa "Smeće" (odakle je citirani stih), "Šta će njemu žena"...

Zvezdara teatar je i izdavač zanimljive knjige "Dvadeset godina Matijinih večeri poezije u Zvezdara teatru" autora Tatjane Nježić, a nastaloj na inicijativu Dušana Kovačevića, koja, kao svojevrsni spomenar, sadrži dvadeset priča o poetskim večerima i humanitarnim poduhvatima tokom protekle dve decenije.

Veče je otvorila pozdravljajući prisutne Jasna Novakov, izvršni direktor Zvezdara teatra, a Matija je prve reči sa scene uputio Dušku Kovačeviću, koji se oporavlja posle operacije, sa željama za brzo ozdravljenje i oporavak, što je publika u prepunoj Sali zdušno pozdravila.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE