Obrenovac, 10.12.2018

Korisnici dnevnog boravka odigrali predstavu 'Koktel bajka'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 15.12.2017.
Predstava je izvedena u pozori┼ínoj sali Sportsko-kulturnog centra na op┼íte odu┼íevljenje najmla─Ĺe publike i svih u─Źesnika projekta

Foto:Printscreen


´╗┐

Dnevni boravak za decu i omladinu ometenu u razvoju spremio je pozorišni komad pod nazivom „Koktel bajka“. U ovom nesvakidašnjem delu našli su se likovi poput Ivice i Marice, Crvenkape, Sne┼żane i sedam patuljaka, Pepeljuge i mnogih drugih. Korisnici boravka su, uz pomo─ç stru─Źnih lica, predstavu su po─Źeli da spremaju u aprilu ove godine. Od tada su radili na svojim ulogama, scenografiji, ali i kostimima koji su privukli posebnu pa┼żnju. U relizaciji projekta aktivno je u─Źestvovalo i Javno preduze─çe Sportsko-kulturni centar „Obrenovac“.

„Super je bila saradnja sa drugarima. Meni je u po─Źetku bilo neobi─Źno, pošto je to prvi vid saradnje, ali posle sam se ve─ç navikao. Oni su divni ljudi puni nade, iskreni ljudi. Kod njih nema skrivenih emocija i taj njihov pogled i zagrljaj zna─Źe više nego hiljadu re─Źi. Mnogo je lepo što na ovakav na─Źin mo┼że da im se pomogne, da se i oni više socijalizuju i da u─Źestvuju u društvenom ┼żivotu ovog grada“, rekao je Uroš Petrovi─ç, glumac Dramskog studija JP SKC „Obrenovac“.

Iz rukovodstva boravka navode da je ovo još jedan vid socijalne uklju─Źenosti, kao i da su kreativne radionice razli─Źitog tipa u velikoj meri pomogle mladima.

„Oni su dva puta nedeljno dolazili u Sokolski dom, pripremali su se, dolazili i u Dom kulture. Zajedno sa Teodorom, An─Ĺelom, Milošem i Urošem su ve┼żbali na sceni. Sada smo pokazali da mo┼żemo da stanemo na scenu sa pravim glumcima, ni u ─Źemu ne zaostajemo za njima“, ka┼że Bojana Babi─ç Popovi─ç, rukovodilac dnevnog boravka za MNRO.

Na izradi kostima, scenografije i prate─çe izlo┼żbe nesebi─Źnu pomo─ç korisnicima boravka dala je slikarka Suzana Stojadinovi─ç.

„Osnova svega je uopšte uvod u pozorište. Trebalo ih je pripremiti na to kako nastaje pozorište, dakle neki istorijat. Po─Źeli smo sa pri─Źom o pozorištu senki. Oni su sami pravili sve rekvizite. Bilo je ideja o maskama, pa zatim njihova realizacija, pravljenje trodimenzionalne scenografije, kao što su zmaj i drvo, a na kraju su kao završni detalj došli kostimi. Obuhvatili smo celokupnu pri─Źu koja ─Źini pozorište – scenografiju, kostimografiju i samu glumu“, kazala je Suzana.

Projekat i rad na predstavi okupili su veliki broj ljudi, a svi oni su mogli sa ponosom da gledaju na proizvod jedne odli─Źne saradnje.

„Ja bih ┼żelela da ─Źestitam mojim kolegama, koji su zajedno sa Suzanom, Majom i Ka─çom radili na ovom projektu. Uradili su fenomenalan posao, tu su da svakodnevno pru┼żaju podršku našim korisnicima i da ih dopunjuju i usmeravaju na pravi na─Źin“, istakla je Bojana Babi─ç Popovi─ç.

Predstavu „Koktel bajka“ podr┼żalo je i Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE