Obrenovac, 24.10.2018

UPIS: Neophodna programska i koncepcijska obnova Sajma knjiga


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 03.11.2017.
Udru┼żenje profesionalnih izdava─Źa Srbije (UPIS) ocenilo je da su na nedavno zavr┼íenom Sajmu knjiga u Beogradu karnevalski sadr┼żaji potisnuli kulturne i zatra┼żili programsku obnovu tog sajma

Foto:Tanjug/Dimitrije Goll


´╗┐

UPIS je zatra┼żio "programsku i koncepcijsku obnovu Beogradskog sajma knjiga kao kulturne manifestacije od nacionalnog i me─Ĺunarodnog zna─Źaja".

To udru┼żenje je u saopštenju izrazilo "sna┼żan protest zbog na─Źina na koji je organizovan i osmišljen upravo završeni Beogradski sajam knjiga".

"Vašarsko-karnevalski sadr┼żaji ove godine su gotovo u potpunosti istisnuli kulturne i programske sadr┼żaje i me─Ĺunarodnu atraktivnost Sajma knjiga", navodi se u saopštenju.

Navodi se i da je Sajam knjiga ove godine "prevashodno promovisao li─Źnosti iz sveta subkulture, zabavne i ni┼żerazredne sadr┼żaje, brendove koje nemaju nikakve veze sa literaturom i populisti─Źki ukus".

"Smatramo da je neophodna hitna promena organizacionog i koncepcijskog modela Sajma knjiga kako bi on ponovo bio va┼żna i me─Ĺunarodno prepoznatljiva ta─Źka srpske kulture", navodi to udru┼żenje.

Upozorava se i da se ne sme dozvoliti da Sajam knjiga bude doveden u pitanje "ni zbog nesposobnosti organizatora, ni zbog bilo kojih dnevnih i trenutnih interesa".

Poziva se u saopštenju ukupna kulturnu i društvenu javnost da spre─Źi dalju eroziju Sajma knjiga i da pomogne da se obnovi kulturni i me─Ĺunarodni zna─Źaj manifestacije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE