Obrenovac, 20.01.2019

Proglašen pobednik NIS-ovog konkursa 'Zeleni grad - nova energija'


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 07.01.2018.
Na konkursu 'Zeleni grad - nova energija', koji je kompanija NIS raspisala u saradnji sa Gradom Beogradom pobedio je rad Sare Antov i Dragana Vukovića iz Beograda. Pobedničko rešenje ulepšaće fasadu u Pop Lukinoj ulici u Beogradu

Foto:Promo
Konkurs je bio otvoren od 8. do 20. decembra, a na otvoreni poziv stiglo je više od 40 predloga umetnika i umetničkih grupa. Centralni motiv pobedničkog rešenja biće list, koji simbolizuje zdrav život, dok njegova mreža predstavlja jaku zajednicu, tj. sliku grada kojoj težimo i možemo zajednički da je stvorimo.

Mladi umetnici su se odlučili za rešenje koje Beograd vidi kao zeleni grad budućnosti, grad novih tehnologija i ideja.

Pobedničko rešenje Sare Antov i Dragana Vukovića biće nagrađeno sa 120.000 dinara. Mural na fasadi u Pop Lukinoj ulici biće izveden početkom 2018. godine.

O izboru pobednika je odlučivala komisija sastavljena od predstavnika Gasprom njefta, NIS-a i predstavnika grada Beograda.

Proces odlučivanja uključivao je nekoliko faza, a od predloženih rešenja koja su ušla u samo finale, odabrano je ono koje najbolje odgovara na temu poziva, uklapa se u prirodu okruženja i doprinosi gradskoj raznolikosti u pogledu sličnih umetničkih intervencija.

Ovim raspisom javnog poziva, NIS u saradnji sa Gradom Beogradom želi da podrži razvoj savremenog stvaralaštva u oblasti vizuelne umetnosti a prevashodno rad mladih umetnika. Projekat je pokrenut radi promocije koncepta ulične umetnosti i umetnosti u javnim prostorima i afirmaciji ideje o budućnosti održivih gradova.

Pod sloganom "Potez za budućnost" kompanija NIS nastavlja da na sličan način razvija svoj odnos sa zajednicom kroz promociju i podršku savremenom stvaralaštvu i mladim umetnicima u oblasti vizuelnih umetnosti u javnom prostoru.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE