Obrenovac, 23.10.2018

Srbija na Sajmu u Frankfurtu u znaku Filipa Višnjića i Ive Andrića


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 11.10.2017.
Srbija u─Źestvuje na Sajmu knjiga u Frankfurtu, koji se odr┼żava od 11. do 15. oktobra, u organizaciji Ministarstva kulture i informisanja

Foto:Promo


´╗┐

Predstavljanje Republike Srbije inspirisano je jubilejima – 250 godina od ro─Ĺenja Filipa Višnji─ça i 125 godina od ro─Ĺenja Ive Andri─ça. Tim povodom bi─çe odr┼żan razgovor na temu „Koliko su dela klasika danas ┼żiva; da li savremeni pisci prepoznaju njihov uticaj u sopstvenom stvaralaštvu?“ u kojem ─çe u─Źestovati pesnik Vojislav Karanovi─ç i pisac Uglješa Šajtinac.

Posebna pa┼żnja bi─çe posve─çena knji┼żevnosti za decu, pa ─çe na panelu „Roman za decu u savremenoj srpskoj knji┼żevnosti“ govoriti Jasminka Petrovi─ç i Uglješa Šajtinac.

U saradnji sa izdava─Źkom ku─çom Agora i prevodila─Źkom mre┼żom Traduki organizovana je diskusija „Dokument i imaginacija u savremenoj srpskoj prozi“ povodom romana Vladimira Pištala “Tesla, portret me─Ĺu maskama” i “Sunce ovog dana. Pismo Andri─çu” na kojem ─çe u─Źestovati autor i pisac Nenad Šaponja.

Na štandu Republike Srbije bi─çe izlo┼żene knjige srpskih pisaca prevedene na nema─Źki jezik, izbor iz savremene knji┼żevne i teorijske produkcije, novi tomovi sabranih dela srpskih klasika i monografska literatura.

Za Sajam knjiga u Frankfurtu pripremljene su dvojezi─Źne publikacije – katalog „Srbija ─Źita/─îitaj Srbiju“ u kom se za prevo─Ĺenje preporu─Źuju knjige svih ┼żanrova koje su u poslednje dve godine dobile najuglednije nagrade, elektronski adresar izdava─Źa, promotivni video-materijal i programska brošura „Dijalozi“.

Programsko predstavljanje srpske knji┼żevnosti i izdavaštva realizuje Biblioteka grada Beograda, a tehni─Źko Privredna komora Srbije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE