Obrenovac, 18.10.2018

Međunarodni festival zelene kulture 'Green fest' od sutra u Beogradu


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 14.11.2017.
Na Osmom međunarodnom festivalu zelene kulture 'Green fest' u Beogradu, od danas do 17. novembra, biće prikazano osam najznačajnijih dugometražnih filmova o ekologiji i zaštiti životne sredine koji su obeležili ovu i prethodnu godinu, od čega će šest imati premijeru u Srbiji

Foto:Youtube Screenshot
Na festivalu će u Domu omladine biti prikazano i 65 filmova kratkog i srednjeg metra - od čak 1.530 koji su učestvovali na konkursu festivala.

Festival se otvara danas u 20 časova, kada će premijerno biti prikazan jedan od najvažnijih i najkompleksnijih filmova snimljenih prethodnih godina - "U poteri za koralom" (Chasing Coral), reditelja Džefa Orlovskog, kandidata za nagradu Oskar s prethodnim filmom "U poteri za ledom".

Film je osvojio brojne nagrade na festivalima širom sveta, od kojih je najznačajnija nagrada publike na filmskom festivalu Sandens.

"Green fest" su finansijski podržali Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo kulture i informisanja, Grad Beograd, Ambasada Francuske i Francuski institut, Delegacija Evropske unije i EU info-centar, u partnerstvu s Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju.

Festival, pored filmova o zaštiti životne sredine, i kroz druge umetničke i obrazovne programe podstiče kulturu življenja u skladu sa zelenim vrednostima.

Dobitnik je nagrade "Zvezde Beograda" za 2010. godinu, a od 2015. je nosilac prestižnog evropskog sertifikata "Evropa za festivale, festivali za Evropu" i član je Međunarodne mreže ekoloških festivala "Green film Network". Do sada je festival imao više od 60.000 posetilaca.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE