Obrenovac, 25.04.2019

Restauriran film 'Ko to tamo peva'


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 15.12.2017.
Restaurirana kopija kultnog doma─çeg filma 'Ko to tamo peva' (1980) Slobodana ┼áijana prikazana je sino─ç u Jugoslovenskoj kinoteci, ─Źime po─Źinje prezentacija projekta 'Vip Kinoteka'

Foto:Printscreen


´╗┐

Jugoslovenska kinoteka u saradnji s kompanijom "Vip mobile" zapo─Źela je digitalnu restauraciju srpske filmske baštine. U narednih godinu dana ovim projektom javnosti ─çe biti predstavljeno 10 restauriranih verzija zna─Źajnih ostvarenja srpske kinematografije.

Projekat "Vip Kinoteka" ima za cilj da se o─Źuvaju i zaštite neki od najpoznatijih naslova sedme umetnosti koji su proglašeni za nacionalno kulturno dobro od velikog zna─Źaja.

Prvi u nizu prikazan je kultni film doma─çe kinematografije, koji se našao na vrhu liste 100 srpskih filmova sa statusom kulturnog dobra od velikog zna─Źaja.

Projektom "Vip Kinoteka", koji trenutno obuhvata 10 filmskih ostvarenja od nacionalnog zna─Źaja snimljenih u periodu od 1967. do 1993. godine, zapo─Źet je dugo o─Źekivani proces digitalne restauracije srpskog filmskog nasle─Ĺa.

U okviru ovog projekta bi─çe o─Źuvani i zašti─çeni, izme─Ĺu ostalog, i filmovi ┼Żivojina Pavlovi─ça, Gorana Markovi─ça, ┼Żivka Nikoli─ça, Sr─Ĺana Karanovi─ça.

Publika ─çe Šijanov film "Ko to tamo peva" mo─çi da pogleda i 20. decembra, a predvi─Ĺeno je da se filmovi u okviru projekta "Vip Kinoteka" prikazuju širom Srbije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE