Obrenovac, 23.10.2018

Veliki koncert deo akcije 'Obnovimo sebe, podignimo Stupove' (VIDEO)


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 19.09.2017.
U sklopu akcije 'Obnovimo sebe, podignimo Stupove' snimljen je četvrti po redu album muzičkog sastava 'Stupovi'

Foto:Promo
U organizaciji televizije “Hram“ biće priređen koncert i svečana promocija albuma koji će se održati danas u 18 časova u veličanstvenoj Kripti Hrama Svetog Save na Vračaru.

“Akcija ’Obnovimo sebe, podignimo Stupove’ pokrenuta je pre skoro 15 godina. Iz srušenog manastira na vrhu Srbije počela je da se šalje važna poruka i da se obnavlja jedan od najstarijih manastira – ’Đurđevi stupovi’. Tri stotine godina je manastir bio pust, ali dolaskom monaha 2000. godine počinje novi period za ovo duhovno blago. Do danas je mnogo toga u manastiru obnovljeno- konaci, delimično crkva, a najviše je obnovljen duhovni i liturgijski život. Trenutno je u izgradnji ekonomska zgrada sa velikom salom za kulturne događaje i duhovne večeri“, priča za B92, organizatorka koncerta Vesna Pavlović.

Kao i do sada u pesmama se pojavljuje veliki broj gostiju koji su svoj nesebični doprinos darivali u slavu Boga: Nikola Rokvić, Sergej Ćetković, Saša Kovačević, Željko Vasić, Aleksandar Cvetković – Sale Tropiko, Bojan Vasković – Leksington bend, Zoran Cane Kostić, Aleksandra Radović, Jelena Tomašević, Nevena Božović, Lena Kovačević, Danica Krstić, Divna Ljubojević, Vesna Pavlović, Danica Nikić Crnogorčević, grupa Pirg, grupa Živa voda i mnogi drugi.

“Pod otkriljem akcije ’Obnovimo sebe, podignimo Stupove’ koja postoji već 14godina našlo se više stotina ljudi u želji da očuvaju tradiciju, promovišu pravoslavne vrednosti zasnovane na veri, nadi i ljubavi“, zaključuje Vesna i dodaje da je namera da se obnovi naša vera kroz zbližavanje naroda, duhovni razvoj i nova pokolenja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE