Obrenovac, 23.10.2018

Jan Fabr otvorio 51. Bitef festival


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 24.09.2017.
'Lepota, čak i kada stvara konfuziju i subverzivnost, uvek donosi poruku pomirenja. Sa tim poklonom otvaram 51. Bitef festival. Dobrodošli iz svih krajeva sveta. Srećno!', poručio je sinoć u Sava Centru proslavljeni belgijski reditelj Jan Fabr, uoči početka svoje 24-časovne predstave 'Olimp: U slavu tragedije'

Foto:Gettyimages
Publika u velikoj sali Sava Centra samo je čula Fabrov glas, s obzirom da je odlučeno da se niko pre izvođača ne pojavljuje na sceni.

Nakon Berlina, Jerusalima, Atine, Avinjona, ekskluzivno u Beogradu publika ima priliku da prisustvuje pozorišnom spektaklu u kome 27 izvođača 24 sata gotovo neprestano igra - probijajući sve limite ljudske psihofizičke izdrživosti.

Predstava traje puna 24 sata, a zasniva se na celokupnoj grčkoj mitologiji, onako kako je ona artikulisana u Homerovim epovima i tragedijama Eshila, Sofokla i Euripida.

Za posetioce pripremljeno je sve ono neophodno da se provede jedan dan na Bitefu: prostor za spavanje, restoran i snack bar, Sensa relax zona, za izveštavanje sa predstave MTS je obezbedio wi-fi i ćarging zonu, dok će u Telegroup QuizIT kutku svi zainteresovani posetioci moći da učestvuju u interaktivnom kvizu i osvoje vredne nagrade.

"Olimp" dolazi u Beograd sa epitetom jednog od najznačajnijih scenskih dela ostvarenih na početku 21. veka, a ugledni belgijski kritičar Fredi Dekreuz izjavio je da će se istorija pozorišta odsad deliti na period pre i posle Fabrove predstave.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE