Obrenovac, 22.10.2018

Muzej Nikole Tesle u Beogradu ove godine posetilo 120.000 ljudi


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 26.12.2017.
Muzej Nikole Tesle u Beogradu ove godine je posetilo 120.000 ljudi, što je do sada rekordna poseta toj instituciji, saopštila je uprava grada

Foto:Youtube Screenshot


´╗┐

Gradska sekretarka za kulturu Ivona Jevti─ç danas je obišla renoviranu konzervatorsku laboratoriju u kojoj se 10 godina obavlja konzervacija dokumenata iz Tesline li─Źne arhive, koje je Unesko proglasio za deo programa "Pam─çenje sveta".

"Mo┼że se sa prili─Źnom sigurnoš─çu oceniti da muzej danas ima najbolje mogu─çe uslove za ─Źuvanje u Srbiji, što je veoma zna─Źajno jer ─çe se tako sa─Źuvati zaostavština Nikole Tesle za budu─çe generacije", rekla je Jevti─ç.

Direktor muzeja Branimir Jovanovi─ç kazao je da je ova institucija organizovala izlo┼żbe u Sloveniji, Moskvi, Pertu, Sidneju, kao i u Šangaju.

"Mi smo jedini muzej iz Srbije koji je predstavljao zemlju na konferenciji 'Brismis' pre mesec dana u Pekingu, gde smo potpisali pismo o nameri organizovanja velike izlo┼żbe u Šangaju idu─çe godine. Uspostavili smo i dobre kontakte sa Muzejom istorije nauke u Oksfordu, Aleksandrijskom bibliotekom, pripremamo izlo┼żbu u Berlinu i japanskom gradu Hofu", rekao je Jovanovi─ç.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE