Obrenovac, 16.02.2019

Kraljica Elizabeta Druga odlikovala Ringa Sara i Hjua Lorija


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 01.01.2018.
Bivši bubnjar Bitlsa Ringo Star, pevač Bi Džiza Beri Gib, glumac Hju Lori i bivši britanski vicepremijer Nik Kleg, neki su od osoba koje je odlikovala britanska kraljica Elizabeta Druga, objavljeno je na tradicionalnoj listi kraljičinih novogodišnjih priznanja

Foto:Getty Images
Na objavljenom spisku nalazi se i plesačica Darsi Basel kao i reper Vajli.

Kraljica je takođe odlikovala brojne nepoznate ličnosti, medju kojima su dva stogodišnjaka i jedna 18-ogodišnja devojka, Lusija Li, za njeno angažovanje za donaciju organa.

Sedamdesetsedmogodišnji Ringo Star, čije pravo ime je Ričard Starki, proizveden je u člana Reda britanske imperije 1965. godine a sada će biti dobiti rang viteza za usluge u muzici, sledeći tako još jednog Bitlsa, Pola Makartnija, koji je odlikovan 1997.

"Čast mi je i zadovoljstvo da dobijem priznanje za moju muziku i moj dobrotvorni rad", napisao je Ringo Star u kratkom saopštenju.

Beri Gib, najstariji i poslednji živi član grupe Bi Džiz takodje je dobio zvanje viteza, za uslugu u muzici i za dobrotvorni rad.

Nik Kleg, bivši vođa liberalnodemokratske partije i vicepremijer u vladi Dejvida Kamerona izmedju 2010. i 2015, dobio je zvanje viteza za svoje usluge u politici i za javni rad. Zvanje viteza dobio je i autor i dramski pisad Majkl Morpurgo poznat po romanu "Ratni konj" iz 1982. godine.

Kraljica je odlikovala ukupno 1.123 osobe povodom Nove godine, od kojih je 70 odsto odlikovano za svoje delovanje u njihovoj lokalnoj zajednici.

Britanska vlada objavljuje spisak ljudi koji dobijaju počasti za svoja dela, usluge ili hrabrost dva puta godišnje, neposredno pre Nove godine i u subotu u junu kada se zvanično obeležava rodjendan kraljice Elizabete Druge.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE