Obrenovac, 24.10.2018

Izložba ručnih radova


Izvor: Lokalne Novine | Obrenovac, 07.09.2017.
Udruženje ratnih i mirnodopskih vojnih invalida organizuje već treću godinu za redom izložbu ručnih radova.
Udruženje ratnih i mirnodopskih vojnih invalida organizuje već treću godinu za redom izložbu ručnih radova.Radovi su nastali u vrlo prijatnom i zanimljivom društvu članova udruženja, koji su kroz organizovane radionice vezli, heklali i koristili razne tehnike pletenja, dekupaza..

Predsednica Udruzenja Marina Batričević je izjavila da su ponosni na ovu izložbu i da bi voleli da se ta aktivnost nastavi i proširi na još neke radionice. Takodje, pozvali su i mlade ljude da se pridruže, da nauče neke od starih zanata, poput heklanja, veza... U Udruženju su raspoloženi  za svaki vid saradnje, a svako sa novim predlogom i idejom je dobrodošao, jer znanje naših majki i baka treba preneti na mlađe generacije kako ne bi sve otišlo u zaborav.

"Ova izložba je podržana od strane Sekretarijata za socijalnu zaštitu, kao i od strane lokalne samouprave. Ovo šo ste videli ovde nije nikakvo takmičenje, jednostavno naše članice to sa ljubavlju i elanom rade. Ja bih pozvala sve ostale žene koje ili nisu znale ili nisu imale priliku da dođu i da nauče sve tehnike ručnih radova." - rekla je Marina Batričević.

Na izložbi ručnih radova  mogli su se videti ručni radovi izrađeni različitim tehnikama: vez, pletenje (štrikanje), heklanje, slikanje, tkanje, zatim predmeti od vune, platna, konca, drveta, te nakit, suveniri i ostali kreativni radovi. Na „šarenim“ tezgama bilo je najviše ukrasnih predmeta ali i onih za svakodnevnu upotrebu.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE