Obrenovac, 21.08.2018

Beogradska filharmonija i svetski superstar na harfi


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 08.02.2018.
Jedan od najboljih harfista sveta Gzavije de Mestr ponovo nastupa sa Beogradskom filharmonijom, danas i sutra (Kolarac, 20h)

Foto:G.Hohenberg
Pod dirigentskom palicom nekadašnjeg šefa-dirigenta Uroša Lajovica, De Mestr će zajedno sa orkestrom izvesti izuzetno popularan “Koncert Aranhuez” Rodriga.

De Mestr izvodi veoma širok repertoar, kao i dela koja je malo harfista pre njega uopšte i razmišlјalo da svira. Tako je stekao reputaciju jednog od najkreativnijih i najneobičnijih muzičara svoje generacije, a u stanju je da na harfi odsvira aranžmane dela koja obično izvodi ceo orkestar.

Gzavije de Mestr je prvi francuski muzičar koji je postao član Bečke filharmonije, da bi svoju solističku karijeru izgradio sa velikim brojem orkestara i proslavljenim dirigentima kao što su Kristjan Jarvi, Rikardo Muti, Andre Preven, ser Sajmon Retl.

Pored slavnog harfiste, brojni ljubitelji “2001. Odiseje u svemiru” Stenlija Kjubrika imaće nesvakidašnju priliku da prvi put čuju Beogradsku filharmoniju u izvođenju Ligetijevih “Atmosfera” koje je ovaj film proslavio. Uroš Lajovic, jedan od najomiljenijih dirigenata publike i orkestra, zaokružuje program uz Manfred simfoniju Čajkovskog. Zbog velikog interesovanja za oba koncerta, Filharmonija će uvesti po 100 ulaznica za stajanje, koje se mogu kupiti sat uoči početka, odnosno od 19h, na blagajni Kolarca.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE