Obrenovac, 20.01.2019

Pobednici Zlatnog globusa pred srpskom publikom


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 09.01.2018.
Distributerska kuća 'MCF MegaCom Film' obezbedila je prava na distribuciju za četiri ostvarenja koja su osvojila najznačajnije nagrade na 75. dodeli Zlatnog globusa

Foto:MCF MegaCom Film
To su dobitnik četiri Zlatna globusa, film „Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju“, u režiji Martina Makdonaga, zatim film „Oblik vode“, reditelja Giljerma del Tora, koji je osvojio nagrade za najbolju režiju i originalnu muziku, mjuzikl „Veličanstveni šoumen“, koji je odneo pobedu u kategoriji za najbolju pesmu u mjuziklu ili komediji, i film „Niotkuda“, dobitnik Zlatnog globusa za najbolji strani film.

Ova ostvarenja naći će se na predstojećim filmskim festivalima u Srbiji, kao i na redovnom bioskopskom repertoaru.

Crna komedija „Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju“ pokupila je glavne nagrade na sinoćnoj dodeli Zlatnog globusa, i to za najbolji film, najbolji scenario, najbolju žensku ulogu u drami, i najbolju sporednu mušku ulogu.

Pobednički film predstavlja neobičnu priču o ženi koja kreće u pravi mali rat protiv policije, koristeći tri bilborda u Misuriju, nakon neuspešne potrage za ubicom njene kćerke.

Glavne uloge pripale su Piteru Dinklidžu, Vudiju Harelsonu, Semu Rokvelu i Franses Makdormand.

Zlatni globus za najboljeg reditelja otišao je u ruke Giljerma del Tora za ostvarenje „Oblik vode“, mističnu dramu o emotivnom kontaktu između jedne žene i vodenog bića zarobljenog u tajnoj vladinoj laboratoriji u Americi, tokom šezdesetih godina.

Uloge u filmu tumače Seli Hokins, Dag Džons, Majkl Šenon, Oktavija Spenser, Ričard Dženkins i Majkl Štulbarg. “Oblik vode“ odneo je pobedu i u kategoriji za najbolju originalnu muziku, koju potpisuje dobitnik Oskara Aleksandre Desplat.

Trenutno aktuelan mjuzikl „Veličanstveni šoumen“, inspirisan legendom američke pop kulture P.T. Barnumom, sa Hjuom Džekmanom u glavnoj ulozi, odneo je pobedu u kategoriji za najbolju originalnu pesmu u filmu, za numeru „This is me“.

Talentovani režiser Majkl Grejsi je pisanje teksta i muzike za ovu neverovatnu numeru poverio dobitnicima nagrade Oskar za film “La La Land“ - Bendžu Paseku i Džastinu Polu, što se pokazalo kao dobar potez.

Film “Niotkuda“, reditelja Fatiha Akina, koji je odneo pobedu u kategoriji za najbolji strani film, donosi priču o Katji (Dajana Kruger), čiji život se zauvek promeni kada se DNK analizom ustanovi da ostaci pronađeni na mestu bombaškog napada pripadaju njenom mužu i sinu.

Nedugo zatim, policija privodi dvoje mladih neonacista osumnjičenih za napad.

Da bi bila sigurna da krivci neće izbeći kaznu, Katja uzima pravdu u svoje ruke.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE