Obrenovac, 24.02.2019

Vukosavljevi─ç: Reafirmisati kulturu ─Źitanja


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 14.02.2018.
Ministar kulture u Vladi Srbije Vladan Vukosavljevi─ç boravio je na tradicionalnom 19. po redu Salonu knjige i grafike u Pirotu i tom prilikom poru─Źio da je ova manifestacija dokaz da i u manjim sredinama postoji dobra ponuda iz oblasti kulture

Foto:Tanjug/Dragan Kujund┼żi─ç


´╗┐

Ministar je dodao da je velika pose─çenost ovakvih manifestacija ohrabruju─ça, zbog ─Źega mora da se radi na reafirmaciji kulture ─Źitanja u svim sredinama. Dodao je da ─çe Ministarstvo kulture, ali i dr┼żava pomo─çi one sredine koje ula┼żu u kulturu i razvijaju kulturni ┼żivot u svojim sredinama.

"Vrlo velika ponuda knjiga, veliki prostor i veliki broj štandova pokazuje da ─Źitala─Źki ukus treba gajiti, da postoji interesovanje za knjige što je vrlo ohrabruju─ça stvar i da kulturu ─Źitanja moramo da reafirišemo i podsti─Źemo kad god je to mogu─çe i koliko je to mogu─çe u svim sredinama", kazao je Vukosavljevi─ç.

Ocenio je da je ovaj 19. Salon knjiga u Pirotu dokaz da ova sredina brine o kulturi i da sa manje ili više napora organizuje manifestaciju kakvu nemaju ni mnogo ve─çi gradovi.

"Ovo je deo jedne vrlo dobre kulturne politike i zaista ─Źestitam svima koji su ovo organizovali", rekao je ministar. Dodao je da podatak da lokalna samouprava u Pirotu izdvaja devet odsto gradskog bud┼żeta za kulturu svrstava Pirot u sam vrh gradova u Srbiji.

"To je tako─Ĺe hvale vredna stvar. Mi moramo da stvaramo uslove u onim sredinama koje ula┼żu u kulturu i brinu o kulturi da stvaramo kao Ministarstvo, vlada i dr┼żava uslove da se taj kulturni ┼żivot još više razvija i da mi u pogledu propisa, zakona i drugih mera ─Źinimo sprovo─Ĺenje takve kulturne politike lakšim i efikasnijim. Mi ─çemo nastojati da gde god smo u prilici da pomognemo", rekao je Vukosavljevi─ç.

Tokom posete Pirotu, ministar je najpre imao sastanak sa gradona─Źelnikom Vladanom Vasi─çem, nakon ─Źega je obišao sve ustanove kulture u Pirotu - Dom kulture, Narodno pozorište, Narodnu biblioteku, Istorijski arhiv i Muzej Ponišavlja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE