Obrenovac, 20.10.2018

Varoško banjsko veče


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 24.10.2017
Manifestacija je održana u organizaciji Centra za očuvanje tradicije i kulture TENT.
Velika pozorišna hala Sportsko kulturnog centra sinoć je bila puna varošana koji su došli da isprate manifestaciju "Varoško banjsko veče". Duh nekih davnih vremena sinoć je na kratko prošetao naÅ¡im gradom i Obrenovac je opet bio onaj nekadašnji Palež. Postavka stare kafane, sa stolovima prekrivenim  kariranim stolnjacima, koja je po mnogo čemu podsećala na čuvene obrenovačke  kafane "Ribicu" i "Cincarin" izmamila je uzdahe  onih najstarijih koji se sa nostalgijom sećaju nekih prošlih, teških ali lepih vremena. Muzikom, glumom, pesmom i igrom Centar za očuvanje tradicije i kulture "TENT" vratio nas je kroz istoriju  na sam početak dvadesetog veka i na priču o nastanku obrenovačke banje i njenim čudotvornim lekovitim svojstvima.

Članovi Centra za očuvanje tradicije i kulture TENT svojski su se potrudili, da nastupom i kostimima, posetiocima dočaraju atmosferu prošlog vremena ali i da svima nama stave do znanja da treba da se sećamo i čuvamo od zaborava istoriju i tradiciju svoga grada.

Izuzetno lepo veče, protkano setnim zvucima muzike nikoga od prisutnih nije ostavilo ravnodušnim na zadovoljstvo organizatora.

Manifestacija je održana u organizaciji Centra za očuvanje tradicije i kulture "TENT". Pored nadaleko poznatog ansambla narodnih pesama i igara i narodnog orkestra, pevačke grupe Đurđe i Poetskog teatra COTK TENT, gost manifestacije bio je i glumac Pozorišta na Terazijama, Milan Milosavljević.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE