Obrenovac, 13.12.2018

Starogodišnji koncert Kamernog orkestra Muzikon na Kolarcu


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 24.12.2017.
Kroz promociju svakog koncerta Muzikon ─çe posebno naglasiti kontekst i smisao kompozicija koje se izvode

Foto:Printscreen


´╗┐

Kamerni orkestar Muzikon odr┼ża─çe ve─Źeras, od 20 ─Źasova, drugi koncert u okviru koncertne sezone Hypercube, koji donosi premijerno izvo─Ĺenje Verdijevog guda─Źkog kvarteta u aran┼żmanu za guda─Źki orkestar u Beogradu.

Pored Verdija, publika ─çe biti u prilici da ─Źuje i Mendelsonovu Sinfoniju za guda─Źe broj 1, kao i svite od Jana─Źeka I Brid┼ża. Starogodišnji koncert ─çe voditi koncertmajstor Miloš Petrovi─ç, ─Źlan Bamberg Symfoniker Okrestra i gostuju─çi professor na Univerzitetu u Estoniji.

Muzikon je novi kamerni orkestar na muzi─Źkoj sceni sa─Źinjen od profesionalaca iz Srbije, sa gostuju─çim solistima i umetni─Źkim rukovodiocima iz vode─çih evropskih orkestara i filharmonija. Nastupi predstavljaju svojevrsan multimedijalni spektakl, budu─çi da koncert prati i savremena rasveta, video mapiranje i scenografija (u zavosnosti od koncerta do koncerta). Jedan od osnovnih ciljeva orkestra je izvla─Źenje klasi─Źne muzike iz standardnih okvira i pribli┼żavanje iste širem auditorijumu.

Hypercube sezonu, uz zanimljive, atraktivne i uzbudljive koncerte, odlikuju i razli─Źite akcije i kampanje koje promovišu kvalitetnu klasi─Źnu muziku i sam orkestar Muzikon. Do sad je organizovano više gerilskih akcija, kao što su Dan klasike – dan kada je 40 beogradskih kafi─ça i barova puštalo isklju─Źivo klasi─Źnu muziku; Hrana za uši – kulinarsko-muzi─Źki spektakl, itd…

Uz inventivna iznena─Ĺenja, koriš─çenja digitalnih i elemenata novih tehnologija Muzikon na nesvakidašnji na─Źin skre─çe pa┼żnju na ono što se dešava na sceni Kolarca. I svojom sezonom HYPERCUBE pomera granice - u poimanju, prezentovanju i do┼żivljaju klasi─Źne muzike.

Cilj je edukovanje i razvoj publike, kao i regrutovanje budu─çih poštovalaca klasi─Źne muzike.

Karte su u prodaji na biletarnici Kolarca po ceni od 800 i 1000 dinara. Studenti i srednjoškolci tokom trajanje cele koncertne sezone imaju 50 odsto popusta na ulaznice. Dovoljno je doneti indeks ili ─Ĺa─Źku knji┼żicu na biletarnicu Kolarca.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE