Obrenovac, 13.12.2018

'Nemanji─çi - ra─Ĺanje kraljevine' uskoro na TV-u


Izvor: Telegraf,Lokalne novine | Obrenovac, 30.12.2017.
Vra─çamo se u vreme kada je srpska srednjovekovna dinastija sticala mo─ç

Foto:Marko Todorovi─ç


´╗┐

U okviru novogodišnjih praznika gledaoci RTS-a bi─çe u prilici da pogledaju dugo o─Źekivanu prvu epizodu serije "Nemanji─çi - ra─Ĺanje kraljevine", scenariste Gordana Mihi─ça i reditelja Marka Marinkovi─ça.

Po─Źetak radnje ove kostimirane serije vra─ça nas u drugu polovinu XII veka, u vreme sticanja mo─çi Nemanji─ça, prve srpske dinastije.

U Nišu, 1165. godine, na poklonjenje vizantijskom caru Manojlu Komninu dolaze Stefan Nemanja i njegova tri brata, Tihomir, Stracimir i Miroslav. Manojlo Komnin daje najve─çe povlastice Nemanji, što ─çe izazvati nezadovoljstvo kod njegove bra─çe.

Ana, Nemanjina supruga, plaši se da ─çe to da izazove ljubomoru kod njegove bra─çe. Nemanja je razuverava. Ima veliko poverenje u bra─çu i na njihov poziv odlazi u Ras.

Me─Ĺutim, u Rasu ga bra─ça zarobe i zatvore u pe─çinu. Kada se posle izvesnog vremena Nemanja izvu─Źe iz pe─çine on od naroda tra┼żi - i dobija - pristanak za po─Źetak borbe za spas i slobodu svih porobljenih srpskih zemalja.

Glavne uloge u prvoj epizodi igraju Mladen Nelevi─ç, Dubravka Mijatovi─ç, Miodrag Krstovi─ç, Meto Jovanovski i Goran Sultanovi─ç.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE