Obrenovac, 20.01.2019

Stiže jedna od najjezivijih horor priča (VIDEO)


Izvor: index.hr,Lokalne novine | Obrenovac, 09.01.2018.
Na filmska platna uskoro stiže priča o Slender Manu, jednom od najjezivijih likova pop kulture

Foto:Youtube Screenshot
Reč je o bledoj utvari bez lica, s neprirodno dugačkim udovima, koja vreba decu i one koji postaju opsednuti njenim likom.

Niko ne zna šta se tačno dešava s telima žrtava Slender Mana jer mu dosad niko nije pobegao, piše Mešebl.

Lik Slender Mana inspirisao je brojne video-igre, a uskoro ćemo ga gledati i na velikom platnu.

U bioskopima bi trebalo da se pojavi u maju ove godine, a režiraće ga Silvejn Vajt, poznat po horor serijama The Originals i Sleepy Hollow.

Priča o Slender Manu počela je kao deo takmičenja internet forumu "Something Awful", gde su korisnici imali zadatak da od ponuđene fotografije naprave neki jezivi lik.

Erik Knudsen napravio je dve fotografije na kojima u blizini dece stoji abnormalno visok muškarac, u odelu, bez lica. Priča o njemu proširila se putem "creepy paste", bizarnih horor priča na internetu.

Njegov lik je vremenom toliko popularizovan u digitalnom folkloru, da su pojedini ljudi poverovali u njegovo postojanje i u stvarnom životu.

U američkoj saveznoj državi Viskonsin dve 12-godišnje devojčice izbole su 2014. godine nožem u šumi svoju prijateljicu, kako bi udovoljile Slender Manu.

Devojčica je preživela, ali sa traumama. Jedna od napadačica, Anisa Vejer, završila je u mentalnoj ustanovi na 25 godina, dok druga još čeka suđenje.

Anisin otac burno je reagovao kada je saznao da se snima film o mitskom čudovištu koje je njegovoj kćerki uništilo život, piše Dejli mejl.

"Neverovatno je da rade tako nešto. To je popularizovanje tragedije. Ovaj će film samo produžiti bol sve tri uključene porodice", zaključio je.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE