Obrenovac, 20.01.2019

'Legenda o Kolovratu': Novi ruski film koji 'preti' da osvoji bioskopske blagajne (VIDEO)


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 09.12.2017.
Zauzeo je treće mesto na listi nagledanijih filmova tokom prvog vikenda prikazivanja

Foto:Promo
Film "Legenda o Kolovratu" prošlog vikenda započeo je svoj bioskopski život u Rusiji i po rezultatima već nadmašio rekordno gledanog "Vikinga".

"Legenda o Kolovratu" će u Srbiji biti premijerno prikazana 4. januara 2018, u bioskopu Cineplexx Ušće, a nakon toga će biti na redovnom repertoaru bisokopa u zemlji i regionu.

Radnja je smeštena u vreme kada je Rusija bila pod kontrolom mongolske Zlatne horde. Vitez iz Rjazanja, Jevpatij Kolovrat, bio je lider vojske seljaka koja je odlučila da se suprotstavi mongolskom osvajaču Batu kanu. Film se bazira na "Istoriji o ratazanju Rjazanja", srednjevekovnoj vojnoj priči o tome kako su Mongoli 1237. osvojili ovaj ruski grad.

Priča se da je Kolovrat pohitao s odredom od 1700 vojnika u pomoć Rjazanju pod opsadom, ali nije stigao na vreme. Videvši zgarište, on je odlučio da sustigne neprijatelja i stupi u bitku sa 150.000 njegovih vojnika. U toj neravnopravnoj borbi je i poginuo. Istoričari legendu smatraju zasnovanom na istinitim događajima, ali reditelj je u filmu napravio otklon.

„O "Istoriji opsade Rjazanja" su podeljena mišljenja koja se tiču različitih istorijskih izvora i same legende. Zato se nismo fokusirali na istorijske detalje, već smo  na osnovu poznatih činjenica stvorili epski svet, ističući osećanja i iskustva ljudi koja prave razliku između običnog čoveka i heroja, kakav je bio Kolovrat. Ovo je priča o hrabrosti, izdržljivosti i požrtvovanosti jednog heroja nacije a, pre svega, ovo je ljubavna priča“, kaže jedan od dvojice reditelja, Džanik Fajizev, našoj publici poznat po filmu "Turski gambit".

Preko 80 zemalja je i pre premijere otkupilo prava za ovaj film, čiji je budžet od blizu 16 miliona dolara iskorišćen za najmodernije tehnološke kamere i specijalne efekte na kojima je radilo preko 450 stručnjaka, saopštavaju iz srpske distributerske kuće "Fame Solutions".

Uz Fajzijeva reditelj je i debitant Ivan Šurkovetski. Glavne uloge tumače Ilja Malakov, Aleksej Serebrjakov i Aleksandr Ilin.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE