Obrenovac, 10.12.2018

Uru─Źene nagrade UEPS-a za 2017. godinu: Kreativnost komunikacija na delu


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 23.12.2017.
Na sve─Źanosti povodom 57 ro─Ĺendana najstarijeg nacionalnog strukovnog udru┼żenja, na kojoj se okupio veliki broj uglednih zvanica, uru─Źena su priznanja najboljim marketin┼íkim stvaraocima u 2017. godini. Najavljeno dalje osavremenjivanje udru┼żenja i podr┼íka uglednih li─Źnosti

Foto:Printscreen


´╗┐

Dodelom priznanja najboljima Udru┼żenje je na najbolji na─Źin zaokru┼żilo godinu tokom koje je nastavljen proces inovacija u cilju ja─Źanja i podizanja ugleda struke kroz aktivnu dvosmernu komunikaciju sa svima koji su u ovom poslu.

Ove godine dodeljeno je 15 zlatnih, 21 srebrno i 28 bronzanih priznanja u 17 kategorija i 21 potkategoriji, uklju─Źuju─çi i priznanja – za najbolji copy, art direkciju, muziku i re┼żiju.

Veljko Golubovi─ç, predsednik ┼żirija koji je zbog poslovnih obaveza bio odsutan u pisanoj izjavi osvrnuo se na ovogdišnje radove:

„┼Żiri je imao priliku da pogleda, zaista, impresivan broj radova, što govori u prilog stabilnosti srpske advertajzing scene, koja uprkos mnogim nepovoljnim faktorima i dalje ima snage i energije da stvara kvalitetnu komunikaciju.

Kao i svake godine, iz velikog broja radova izdvojilo se i dosta toga sve┼żeg, novog i originalnog. Siguran sam da je ovogodišnji ┼żiri to prepoznao i na pravi na─Źin vrednovao. Da li je takvih radova bilo dovoljno? Mislim da je takvih radova bilo više nego što bi se moglo o─Źekivati.

Na neki na─Źin prispeli radovi oslikavaju stanje u srpskoj privredi i ekonomiji, pa su neke kategorije, kao npr, TV spot ili OOH imale veoma mnogo prijavljenih radova, a opet u kategorijama vezanim za kreiranje nove robne marke ili dizajn bilo je zanemarljivo malo prijava.

Cilj ┼żirija je bio da objektivno i stru─Źno vrednuje ideje po jasnim kriterijumima i da nam u fokusu ocenivanja bude sam rad, u ─Źemu nas je uprava UEPS-a podr┼żala.

Ono što ┼żelim da istaknem je vidljiv pomak u pripremi prijavljenih radova, na─Źinu predstavljanja ideje u odnosu na prethodne godine. Takav pristup je koristan obostrano, i za agencije i za ┼żiri. Naravno, sve ─çe to biti bolje iz godine u godinu. Ovo je tek po─Źetak.”

Dodeljeno je i prošle godine ustanovljeno priznanje „Otkrivanje“ portalu i FB stranici „Kultiviši se“ kao deo podrške onima koji se ne bave profesionalno komunikacijama ali se na odre─Ĺen na─Źin obra─çaju javnosti svojim originalnim inicijativama.

Okupljenima se na po─Źetku sve─Źanosti obratio predsednik UO UEPS, Viktor Nikoli─ç, generalni direktor kompanije Beoexpo System, sumiraju─çi aktivnosti udru┼żenja tokom godine. On je istakao da su rezultati postignuti pozitivnom sinergijom svih u Upravnom odboru i udru┼żenju.

Jana Savi─ç Rastovac, kreativna direktorka McCann Beograd, potpredsednica ┼żirija, kratko se osvrnula na radove, pozdravljaju─çi inicijativu Udru┼żenja da stvaraoci ocenjuju kvalitet.

Nagrade su uru─Źivali predsednik Upravnog odbora UEPS-a i ─Źlanovi ┼żirija. Specijalni gosti ve─Źeri Aleksandar Gajovi─ç, dr┼żavni sekretar u Ministarstvu za kulturu I informisanje, Stanko Crnobrnja, re┼żiser, poznata voditeljka Tamara Gruji─ç, Radoman Kanjevac, glavni i odgovorni urednik Radio Beograda i Ekrem Dupanovi─ç, glavni i odgovorni urednik Media marketinga. Grand Prix je uru─Źio prošlogodišnji dobitnik priznanja - Dejan Nedi─ç (FCB Afirma).

Pored njih, Lazar i ┼Żarko Sakan, koji nastavljaju tragom ideja svog oca, tradicionalno uru─Źuju priznanje “Dragan Sakan” ove godine su svojevrsnim perfomansom odali priznanje svim prethodnim marketinškim stvaraocima.

Ceremonija dodele emtiovana je live stream posredstvom Dovecher.TV

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE