Obrenovac, 19.06.2019

KUD 'Kopaonik' priredio muzičko-filmski spektakl


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 12.11.2018.
Obrenovačka publika prisetila se svih spomenika srpske kulture, kako materijalnih, tako i onih koji to nisu...

Foto:Printscreen
Pesmom, igrom, kadrovima snimljenim na području Kosova i Metohije, Kulturno-umetničko društvo „Kopanik“ iz Leposavića predstavilo je bogato kulturno nasleđe naše zemlje. Ovaj muzičko-filmski spektakl bio je deo programa upriličenog povodom stogodišnjice oslobođenja u Prvom svetskom ratu.

Koncert pod nazivom „Povratak ishodištu“ jeste jedan mozaik umetnosti. Obrenovčani su imali prilike da se upoznaju sa folklornom grupom i orkestrom ovog društva, ali i da pogledaju delove filma kojim su gosti iz Leposavića tematski zaokružili svaku koreografiju.

Ovako osmišljen program ujedno je i kruna dvadesetogodišnjeg rada Kulturno-umetničkog društva „Kopaonik“, koje je na nacionalnom nivou nepresušan izvor običaja i tradicije.

Priprema velike filmske epopeje je, prema rečima tvoraca, zahtevala terensko istraživanje, obilazak 15 lokaliteta južne srpske pokrajine, a samim tim i vrlo posvećen rad i višemesečni trud.

Koncert su organizovali Komisija za kulturu Gradske opštine Obrenovac, Centar za očuvanje tradicije i kulture „TENT“ i JP Sportsko-kulturni centar „Obrenovac“.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE