Obrenovac, 24.05.2019

Predstavljanje knjige 'Milena Dravić ili ključ snova'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 06.12.2018.

Foto:Promo
U utorak, 11. decembra, u čitanoci Biblioteke ”Vlada Aksentijević” od 19.00 časova biće predstavljena knjiga ”Milena Dravić ili ključ snova”, priređivača i autora Anite Panić, objavljene u suizdavaštvu Filmskog centra Srbije i Službenog glasnika.

Ova luksuzna monografija, u sedam poglavlja analitično i sa puno zanimljivih detalja i arhivske građe govori o životu i stvaralaštvu Milene Dravić, jedne od najvećih glumica Srbije, Jugoslavije i Evrope, njenoj bogatoj fimskoj, tevelizijskoj i pozorišnoj karijeri.

Mnoštvo značajnih umetnika govorilo je o bogatom Mileninom stvaralaštvu, a samo u prvom poglavlju, koje je posvećeno njenoj filmskoj karijeri, tekstove su pisali reditelji: Veljko Bulajić, Goran Paskaljević, Milan Jelić, Želimir Žilnik, kostimografi: Zagorka Stojanović i Boris Čakširan, Predrag Popović, direktor gotografije,koji je i recezent knjige, filmski radnik Srđan Ilić, glumci: Rade Šarbežija, Mira Furlan, Nikola Đuričko, slovenačka glumica Milena Zupančić.

Kurozitet ovog poglavlja je i tekst velikog ruskog i holivudskog glumca Olega Vidova, koji je bio Milenin partner u filmu „Bitka na Neretvi“, koji je, nažalost, preminuo u maju prošle godine. Važan deo ovog prvog poglavlja donosi i dva eseja, posvećena dvojici sjajnih reditelja čiji su filmovi obeležili Mileninu karijeru, Dušanu Makavejevu i Puriši Đorđeviću, koje je napisala autorka monografije Anita Panić.

O Mileni i ovom izdanju govoriće: Anita Panić, autor i Miroljub Stojanović, urednik.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE