Obrenovac, 23.10.2018

Radionice u okviru projekta “U krug, u krug“


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 25.12.2017.
'U krug, u krug' je projekat mladih ljudi iz Obrenovca koji žele da se umetnički izražavaju, druže i kvalitetno provode svoje slobodno vreme kroz kreativno pisanje, crtanje i slikanje, pevanje, sviranje, glumu, recitaciju itd.

Foto:lokalnenovine.rs
Drugi čas radionice "U krug, u krug" izveden je u prostorijama Udruženja "Kruna od nota". Velik broj polaznika različitog uzrasta ima priliku da upotpuni  svoje slobodno vreme kroz kreativno pisanje, crtanje i slikanje, pevanje, sviranje, glumu, recitaciju itd. 

U osnovi projekta je promocija knjige poezije "Nema veze" naše mlade autorke Mirjane Narandžić, koja je izdata ove godine u izdanju Matice srpske - Novi Sad.

- "Kao organizator dogadjaja i kao zakonski zastupnik ispred Udruženja "Kruna od nota" mogu da kažem da sam vrlo zadovoljna i sadržajem radionica koje imaju jedan inovativni koncept koji je objašnjen jednim nazivom "U krug, u krug" gde polazimo od reči, odnosno poezije, preko glume i recitacije dolazimo do zvuka i na kraju slike. Jednu zamisao koja je bila inicijalna za pisanje pesama Mirjane Narandžić, mi tu istu ideju koristimo da je sprovedemo kroz različita izražajna sredstva a to su boja, zvuk i pokret tela, odnosno mimika." - rekla je Maja Obradović, Udruženje "Kruna od nota".

U okviru radionice  svake nedelje se realizuje jedan krug kroz jednu pesmu Mirjane Narandžić, u prostorijama Udruženja "Kruna od nota", a ceo projekat će se završiti izvođenjem performansa 20. marta 2018. godine na Svetski dan poezije. Radionice će voditi mladi za mlade. Moderatori svih radionica su stručna mlada lica sa metodičarskim iskustvom.

Svi zainteresovani mladi, sa ili bez ikakvog umetničkog predznanja, mogu da se prijave putem e-maila: kruna.od.nota@gmail.com ili na fejsbuk stranici https://www.facebook.com/ukrugukrug/

Projekat je potpuno besplatan za sve korisnike.

Projekat "U krug, u krug" je podržan kroz program Omladinski fond, koji realizuje Kancelarija za mlade opštine Obrenovac u saradnji s aFondacijom Ana i Vlade Divac i Fondacijom za mlade Obrenovca, uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju, Građanskih inicijativa i "Youth Build" Srbija programa.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE