Obrenovac, 30.07.2021

Sjajni koncerti za kraj sjajne sezone


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 21.06.2019.
Centar za očuvanje tradicije i kulture 'TENT' koncertima u SKC-u krunisao još jednu uspešnu sezonu

Foto:Printscreen
Raznolik program, preko 400 učesnika i prepuna sala obeležili su prethodne dve večeri u Sportsko-kulturnom centru "Obrenovac". Završne koncerte priredili su članovi Centra za očuvanje tradicije i kulture "TENT", koji su koreografijama iz čitave Srbije stavili tačku na još jednu uspešnu sezonu.

"Tradicionalno, mi u julu organizujemo te završne koncerte, kada se u dva dana, pošto ne možemo svi da stanemo u jedno veče, predstave sve grupe dece i pokažu šta smo radili ove sezone", rekao je Aleksandar Dragačevac, rukovodilac škole folklora COTK "TENT".

Svoje sugrađane i ovog puta su pozdravile sve sekcije Centra, koje se mogu pohvaliti omasovljenjem članstva i izuzetnim nastupima širom zemlje i sveta.

"Ova godina jeste bila uspešna, prvenstveno što smo privukli tu grupu vrtićke dece, to su deca uzrasta od 4 do 6 godina i njih imamo preko 60. I rekreativna grupa je i dalje masovna, trenutno broji preko 80 članova i ima nagoveštaja da će biti još veća", kazao je Dragačevac.

Posebne ovacije iz publike bile se usmerene ka najmlađim folklorašima, a gromoglasni aplauz pratio je i koreografije rekreativne grupe.

"Rekreativna grupa, zvana "Antistres za žene" je grupa koja broji oko 80 članova, koliko je nastupilo tokom dve večeri. Postojimo dve godine i jako smo zadovoljni. Mislim da je ovo pun pogodak za Obrenovac i žene od 30 do 60 godina", rekla je Gorica Pejaković iz rekreativne grupe, koja je posebno istakla značaj druženja na organizovanim putovanjima i nastupima.

Sezona jeste završena, ali članovi COTK-a će i tokom leta čuvati epitet najboljih ambasadora kulture. Naime, članove prvog ansambla očekuje inostrana turneja, a mladi folkloraši će našu zemlju i naš grad predstavljati na festivalu u Grčkoj.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE