Obrenovac, 20.01.2019

Novogodišnji koncert dečijih ansambala na Zabrežju


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 29.12.2017.
Tradicija se nastavlja...

Foto:Printscreen
U Domu kulture na Zabrežju održan je koncert dečijih ansambala, koji je okupio veliki broj učesnika i gledalaca. Ova novogodišnja manifestacija organizuje se godinama, a kao i svih prethodnih, domaćini su bili članovi Kulturno-umetničkog društva „Dragan Marković“ iz Zabrežja.

„Večeras je stvarno bogat program. Ima ukupno 15 numera. Dakle, igre iz Šumadije, Zapadne Srbije, Bele Palanke, Gnjilana... Dečica imaju svoje specifične igrice koje su, ne samo karakteristične za decu, već i potrebne za njihovu motornu elastičnost, za socijalizaciju. Predstavlja se i jedna grupica koja samo mesec, mesec ipo dana radi. To su predškolska deca, tako da će oni igrati samo takve neke igrice, imitativnog karaktera, koje im služe da priđu, da se druže jedni sa drugima i da posle nastave da igraju folklor onako kako bi to inače trebalo“, kaže Vladan Obadić, umetnički direktor KUD „Dragan Marković“.

Među gostima su se našli članovi KUD-a „Miloje Beljinac“ iz Skele, KUD „Šumadija“ iz Barajeva, kao i KUD „Stubline“.

„Ovo je već postao tradicionalni koncert na Zabrežju. Moj drug Vladan Obadić i Mikica iz Stublina svake godine imaju koncert ovde i mi smo tu jedni od redovnih. Doveli smo dečicu koja će odigrati dve koreografije, da se družimo, da ispratimo ovu godinu, u nadi da nam sledeća svima bude bolja“, rekao je Živojin Vukosavljević, umetnički rukovodilac KUD-a „Miloje Beljinac“.

I KUD „Šumadija“ je jedan od prijatelja folkloraša sa Zabrežja.

„Pre dve godine smo takođe nastupali ovde. Tada je sala bila u većem problemu nego sada. Vidim da su mnoge stvari rešili. Pružamo im veliku podršku i svim snagama se borimo da im pomognemo. Naša saradnja se nastavlja i ove godine. Došli smo sa dva ansambla, prvim i drugim dečijim. Igraćemo igre iz okoline Niša, okoline Pirota, igre iz Gnjilana i Šumadiju“, kazala je Ana Jovičić, umetnički rukovodilac KUD-a „Šumadija“.

Gromoglasni aplauzi u toku i nakon koncerta potvrdili su kvalitet svih nastupa, što predstavlja podstrek za organizaciju istog i u godinama koje dolaze.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE