Obrenovac, 16.07.2019

Kolekcionari u No─çi muzeja u Obrenovcu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 20.05.2018.
Ovogodi┼ínja No─ç muzeja, koja se deveti put organizuje u na┼íem gradu, bila je posve─çena obrenova─Źkim kolekcionarima i njihovim kolekcijama.

Foto:Biblioteka 'Vlada Aksentijevi─ç'


´╗┐

Ovogodišnja No─ç muzeja, koja se deveti put organizuje u našem gradu, bila je posve─çena obrenova─Źkim kolekcionarima i njihovim kolekcijama.

Istra┼żuju─çi šta su sve Obrenov─Źani sakupljali, došlo se do ljudi i njihovih kolekcija, koje bri┼żljivo ─Źuvaju i dopunjuju. Pozivu koji je stigao iz Biblioteke "Vlada Aksentijevi─ç", da ih prika┼żu u okviru ovogodišnje No─çi muzeja, odazvali su se s' velikom radoš─çu.

Obrenov─Źani su bili u prilici da vide razne eksponate  i predmete iz tradicionalnih oblasti kolekcionarstva, od upotrebnih predmeta s po─Źetka 20. veka prona─Ĺenih u Obrenovcu i okolini, preko arhivalija, razglednica, fotografija, ordenja, lula, lutkica u narodnim nošnjama, figurica od porcelana, fotografskih aparata, gramofonskih plo─Źa, do plakata, igra─Źaka, salveta, stripova i starih novina.

Iz bogatog zavi─Źajnog fonda Biblioteke prikazani su delovi kolekcije neknji┼żne gra─Ĺe (razglednice, plakate, gramofonske plo─Źe).

"Tu je i jedan deo kolekcije koji je posve─çen pisanju pisama ili razglednica, to je jedna navika koju smo, ─Źini mi se , svi negde izgubili u ovo današnje vreme kada više koristimo društvene mre┼że za kontakte sa prijateljima. Imamo razglednice što obrenova─Źke, što one koje su vezane za neke druge gradove, tu je i jedna divna kolekcija koverata za pisma i jedan album sa poštanskim markama" - rekla je direktorka Biblioteke, Ivana Janoševi─ç.

Obrenov─Źani su se u No─çi muzeja prošetali kroz neko prošlo vreme, jer je svaki od izlo┼żenih predmeta evocirao uspomene, a miris prošlosti  i se─çanja širio se prostorijama Biblioteke.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE