Obrenovac, 20.03.2019

'KvartalKvartetten' i 'Ruska fantazija' u SKC-u


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 14.03.2018.
Nastavlja se niz dobrih koncerataÔÇŽ

Foto:SKC/Facabook,Promo


´╗┐

Pored veoma bogatog filmskog i pozorišnog programa, uskoro nas u Domu kulture o─Źekuju i dva muzi─Źka spektakla…

"KvartalKvartetten" je norveški guda─Źki kvartet sa sedištem u Trondhajmu. Osnovan je 2012. godine. Kvartet je organizovao brojne koncerte i u─Źestvovao na nekoliko muzi─Źkih festivala. Na "Me─Ĺunarodnom festivalu kamerne muzike Trondhajm" 2017 godine osvojili su "NTNU nagradu za kamernu muziku". Osim nastupa, "KvartalKvartetten" vodi i orkestarsku radionicu u Katmanduu, u Nepalu. Zajedno sa ─Źlanovima Norveškog udru┼żenja omladinskih orkestara, putovali su tri puta u Nepal i radili na osnivanju i pripremi guda─Źkog orkestra.

─îlanovi kvarteta su: Carl Ninian Wika (violina), Stefan Penjin (violina), Ole Rasmus Bjerke (viola) i Eivind Rossbach Heier (violon─Źelo). Svi ─Źlanovi imaju zna─Źajno izvo─Ĺa─Źko iskustvo i anga┼żovani su u razli─Źitim profesionalnim ansamblima. Glavni repertoar kvarteta je klasi─Źna muzuika, ali tako─Ĺe izvode muziku i drugih muzi─Źkih ┼żanrova.

Koncert klasi─Źne muzike u izvo─Ĺenju "KvartalKvartetten" iz Norveške bi─çe odr┼żan u ─Źetvrtak, 22. marta u 20.00 sati u pozorišnoj sali SKC "Obrenovac".

Program koncerta: Ludwig Van Beethoven: String Quartet No. 1, Wolfgang Amadeus Mozart: Adagio and Fuge, Stale Kleiberg: 2nd movement from String Quartet No. 2, Music by Edvard Grieg, Tunes based on Nordic folk music.

Orkestar ruskih narodnih instrumenata, "Ruska fantazija", osnovan je 1991. godine u cilju obnavljanja i o─Źuvanja nacionalne muzi─Źke tradicije najzapadnije oblasti Rusije. Orkestar u punom sastavu ─Źine trideset profesionalnih muzi─Źara sa veoma bogatim repertoarom, koga ─Źine dela ruske narodne muzike, klasi─Źnih ruskih i stranih kompozitora, popularne estradne kompozicije i filmska muzika.

Koncert Kalinjingradskog orkestra ruskih narodnih instrumenata, "Ruska fantazija", nastupi─çe za obrenova─Źku publiku u petak, 23. marta u 20.00 sati u Pozorišnoj sali SKC "Obrenovac".

Solisti: Jelena Artamonova (sopran) i zaslu┼żni umetnik Rusije, Nikolaj Gorlov (bariton).

Ulaz za oba koncerta je slobodan.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE