Obrenovac, 12.12.2018

Novogodišnji koncerti škole folklora COTK 'TENT'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 28.12.2017.
Posle uspe┼íne sezone, tradicija nala┼że i odr┼żavanje novogodi┼ínjih koncerata u pozori┼ínoj sali SKC-a

Foto:Printscreen


´╗┐

Centar za o─Źuvanje tradicije i kulture "TENT" i ove godine, 27. i 28. decembra, poklanja svojim Obrenov─Źanima novogodišnji koncert, za ─Źiji program su zadu┼żeni ─Źlanovi škole folklora.

"Sve sekcije škole folklora predstavi─çe se koreografijama. U pitanju su de─Źije koreografije onih mla─Ĺih ansambala, ali tu je i tre─çi ansambl i omladinski ansambl koji ─çe se predstaviti onim ozbiljnijim koreografijama, koje izvode njihove kolege iz izvo─Ĺa─Źkog ansambla. Prvi koncert je prodat do posljednjeg mesta, drugi tako─Ĺe ne zaostaje", rekao je Uroš Viti─ç, sekretar COTK - a.

Obrenova─Źkoj publici predstavlja se više od 350 izvo─Ĺa─Źa, me─Ĺu kojima su se našli i gosti iz KUD "Svetozar Markovi─ç" iz Umke, kao i LUD "Sevojno" iz U┼żica.

"Ako mo┼żemo re─çi, u sportskom smislu, prvaci Srbije. Na republi─Źkom takmi─Źenju amaterskih folklornih ansambala Srbije, mi smo osvojili prvo mesto i za naredne dve godine smo prvaci Srbije u folkloru. Društvo postoji 63 godine, brojimo oko 350 ─Źlanova. Trudimo se da ispoštujemo sve igre i sve delove Srbije. Nadam se da ─çe se ova saradnja nastaviti. Zapravo, tu su i dogovori za prvomajski koncert, kada gostujemo sa prvim ansamblom", kazao je ─Éor─Ĺe Deli─ç, umetni─Źki rukovodilac KUD "Sevojno".

COTK "TENT" ovim koncertima zatvara još jednu uspešnu sezonu, prepunu koncerata, turneja i zapa┼żenih rezultata.

"Ono što bih izdvojio u 2017. godini jeste grupa rekreativaca, odnosno "Antistres grupa", koja je okupila više od 120 sugra─Ĺana starosti od 30 do 60 godina. Svi su dobrodošli u naš Centar", poru─Źio je Uroš Viti─ç.

─îlanovi Centra ─çe ovu godinu ispratiti tradicionalnim maskenbalom, koji ─çe se odr┼żati u petak, 29. decembra, u Sokolskom domu, u prisustvu više od 300 polaznika škole folklora.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE