Obrenovac, 19.06.2019

Održan Koncert orkestara i pevačkih grupa


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 23.12.2018.
U sada već prazničnoj atmosferi, Obrenovčani su imali priliku da prisustvuju muzičkom kolažu numera iz cele Srbije i regiona

Foto:Printscreen
U pozorišnoj sali Sportsko-kulturnog centra „Obrenovac“ održan je Koncert orkestara i pevačkih grupa, koji je priredilo Društvo za negovanje tradicije i kulture “Jeka”. U Obrenovcu su se, posle 15 godina od poslednje manifestacije ovakvog tipa, okupili izvrsni muzičari, pevači, ali pre svega lljubitelji narodne muzike.

„Moji prijatelji i ja smo ljubitelji narodne muzike i sveta folklora. Okupili smo se i organizovali ovakav koncert u više gradova, u Aranđelovcu, Čačku i Obrenovcu pre 15 godina. Inače, takva praksa meni i nije toliko poznata jer mora mnogo uslova da se ispuni i mnogo toga je potrebano da bi se danas organizovao koncert ovog tipa. Mnogo je lakše to uraditi sa igračima“, rekla je Biljana Konjević, rukovodilac pevačke grupe i Narodnog orkesta društva „Jeka“.

Na koncertu su nastupili Kulturno-umetničko društvo “Šumadija” iz Gornjeg Milanovca, Društvo za čuvanje, negovanje i zaštitu kulturne tradicije naroda “Rad” Beograd i Društvo “Jeka” Obrenovac.

„Mi smo u dogovoru koncipirali ovaj koncert tako da programom obuhvatimo što više regiona u Srbiji i šire. Tu su numere sa juga Srbije, istoka, zatim iz Bugarske, Rumunije, Makedonije, kako bi publici bilo što zanimljivije“, dodala je Konjević.

Društvo „Jeka“ od svog osnivanja organizvoalo je veliki broj koncerata, kako na scenama širom Srbije, tako i u inostranstvu.

„U ovom trenutku društvo broji negde oko 330 članova. Broj članova konstantno raste, dok broj sekcija nismo menjali. Dakle, u folklornoj sekciji, orkestru i pevačkoj grupi imamo jedan konstantan porast i mi smo vrlo zadovoljni time“, kazao je Nenad Mandić, ispred Društva „Jeka“.

Društvo „Jeka“ će već 2. februara, zajedno sa Kulturno-umetničkim društvom „Era“ iz Užica i „Železničar“ iz Kraljeva, prirediti svojoj publici celovečernji koncert.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE