Obrenovac, 16.04.2024

VANZEMALJCI STIŽU U ATELJE 212


Izvor: Kurir.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 08.02.2023.
Počele probe predstave NLO, a podeli velike glumačke ZVEZDE

Foto:Profimedia


U Ateljeu 212  je održana prva proba predstave "NLO", po tekstu Ivana Viripajeva, u režiji Isidore Goncić. Dramu jednog od najznačajnijeg i najizvođenijeg savremenog ruskog autora preveo je Novica Antić.

U predstavi igraju Svetozar Cvetković, Svetislav Bule Goncić, Dragana Đukić, Sofija Juričan, Luka Grbić i Đorđe Stojković.

- U drami devet lica iz svih krajeva sveta u pseudodokumentarnom formatu govore o svom susretu s vanzemaljcima i, pre svega, o tome kakve posledice je to iskustvo imalo na njihov život. Pričajući i opisujući najvažnije trenutke svog života na duhovit način, svaka od ovih ispovesti postaje putovanje u unutrašnje biće, otkrivanje neistraženih teritorija, traganje za božanskim načelom, koje je do tada izgledalo nedostižno.

Pozorište u osnovi ostaje susret s nama samima. Ali pošto je lakše putovati svemirom nego pronaći put do sebe, drama "NLO" vodi nas kroz kosmos naših nemira, postavljajući pitanja koja su, u suštini, veća od života. Šta je stvarnost, a šta iluzija - navodi se u saopštenju.

Dramaturg predstave je Đorđe Kosić, scenografkinja Mina Miladinović, kostimografkinja Maria Marković Milojev, a kompozitorka Irena Popović. Premijera je planirana za 10. april na sceni "Petar Kralj".

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE