Obrenovac, 16.04.2024

NEMANJA RADULOVIĆ PREMIJERNO U BOSNI I HERCEGOVINI


Izvor: Kurir.rs/Promo/Lokalne novine | Obrenovac, 08.04.2023.
Koncert na Banja Luka Festu biće deo svetske turneje slavnog violiniste

Foto:Promo


Nemanja Radulović, svetski poznati violinista, nastupiće 7. jula po prvi put u Bosni Hercegovini i to na predstojećem Banja Luka Festu. Velika scena tvrđave Kastel tom prilikom zablistaće u punom sjaju uz nastup jednog od najvećih virtuoza na violini, koji premijerno u ovom delu sveta izvodi koncert u okviru turneje “Roots”.

Srpsko-francuski violinista Nemanja Radulović svojom jedinstvenom energijom i iskrenošću, uzbudljivom virtuoznošću, dubinom izraza i avanturističkim programom zagovara teoriju da muzika ima moć da zbližava ljude. Nastupajući u najvećim dvoranama i sa najvažnijim orkestrima, od Londonske filhamonije, preko Nemačkog simfonijskog orkestra, filharmonije Montreala i Tokija, u dvoranama kao što su Karnegi hol u Njujorku ili Megaron u Atini, violinista Nemanja Radulović je svakako najuspešniji muzičar sa ovih prostora u svetu. Sa svojim orkestrom Double Sens koji čine muzičari iz Francuske i Srbije, već više od 10 godina osvaja koncertne prostore širom planete. Poslednji, izuzetno uspešan album koji je objavio za Warner kompaniju pod nazivom Roots (Korijeni), po čemu je i aktuelna turneja dobila svoj naziv.

Ideja za ovaj album se rodila tokom pandemije virusa Kovid 19, tačnije za vrijeme lokdauna. Tokom ovog perioda, imao sam vremena da duboko promislim o muzici danas, ali i o muzici prošlosti i budućnosti. Muzika koja mi je istinski pomogla da se osjećam živim je muzika Mocarta i svjetska, kao tradicionalna muziku različitih zemalja svijeta. Ona me je povezala sa osnovnim osećanjima naših života, a to su radost i ljubav. Više mi je prijalo da slušam muziku nego da je sviram u tom periodu – ističe Nemanja i dodaje da novo izdanje “Roots“ predstavlja iskorak, te da nije standardna klasična muzika koju bi publika očekivala.

Koncertna promocija ovog albuma je počela u oktobru u Franucskoj, nastavlja se tokom proljeća u Japanu i velikim evropskim centrima da bi početkom jula 2023. na Banja Luka Fest-u i publika u regionu bila u prilici da čuje ovo nesvakidašnje muzičko putovanje po 22 zemlje sveta. Prvi put publika u Bosni i Hercegovini imaće priliku da jedinstvenu energiju Nemanje Radulovića doživi uživo, u samom srcu najstarijeg istorijskog spomenika i jednog od najlepših delova Banja Luke - 7. jula na velikoj sceni tvrđave Kastel.

Ulaznice za koncert Nemanje Radulovića kao i za sve koncerte u okviru Banja Luka Festa u prodaji su od danas na platformi kupikartu.ba i agenciji Stars&more Banja Luka. Pored koncerta slavnog violiniste, jedan od najznačajnijih festivala u regionu, Banja Luka Fest nam od 5. do 8. jula 2023. godine donosi još tri velika muzička nastupa: koncert Marije Šerifović, koncert world music zvijezde Jasmin Levi, i „Veče za ljubav "– zajednički koncert Nine Badrić i Petra Graše.

Banja Luka Fest - Mjesto dobrih susreta

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE